autovit.ro
B SECTIUNI

Cateva sfaturi utile la achizitia unei masini second-hand

Daca ai ajuns aici probabil ca esti interesat de o masina second-hand. Iata cateva sfaturi care te-ar putea ajuta sa iei decizia cea mai buna:

–      Verifica carnetul de service, in care se regaseste istoricul masinii. Atentie insa la autenticitatea carnetului!

–      Examineaza zonele in care marca si modelul respectiv are “probleme cunoscute”(ex. pasajele de la aripi, suspensii, coloana de directie etc.).

Ar fi indicat sa te documentezi mai in amanunt inainte pentru a sti la ce sa te astepti si la ce anume sa te uiti. “Problemele cunoscute” difera pentru fiecare marca si fiecare model.

–      Verifica pedalele, bordul, butoanele, scaunul soferului. Acestea nu trebuie sa dea semne de uzura excesiva raportat la kilometrajul afisat pe bord. Verifica si maneta cutiei de viteze astfel inca aceasta sa nu prezinte jocuri.

–      Trebuie sa mai fii atent dupa rugina( in special la aripi si faruri) si la starea cauciucurilor.

–      Cere-i proprietarului ca masina sa fie testata/examinata la drum(Ex. verifici motorul, directia, franele, discul de ambreiaj-la masinile cu transmisie manuala etc.) si intr-un centru de diagnosticare autorizat(pentru o analiza amanuntita a masinii)

Si ca un ultim sfat, nu te uita doar la pretul de achizitie, caci pentru o masina mai veche de 4-5 ani vei investi in piese de schimb, mici reparatii etc.

Vrei sa cumperi o masina second-hand ?

Pe Autovit.ro ai peste 20.000 de anunturi auto si cele mai mici preturi.

Cauta acum cea mai buna oferta pentru tine !!!

14 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)