autovit.ro
B SECTIUNI

V-ar surade o Alfa Romeo 147 second hand?

Fabricata intre anii 2000 – 2009, compacta italiana a fost un autoturism care cu siguranta a frant multe inimi… Totusi cei care din varii motive nu si-au permis aceasta masina, au acum ocazia sa o cumpere la un pret foarte bun, evident la mana a doua. Insa ar fi bine sa tina cont ca pe parcursul anilor au fost identificate o serie de probleme…

De-a lungul celor noua ani de experienta comerciala, utilizatorii unui astfel de autoturism au remarcat ca in ciuda costurilor destul de mari de intretinere si exploatare, Alfa Romeo 147 este o compacta sporty capabila sa ofere toate senzatiile posibile unui sofer.

Cu toate ca fiabilitatea nu este nici pe departe un punct forte pentru autoturismele marcii italiene, personal ma alatur colegului Edwin care afirma ca “macar odata in viata fiecare iubitor de masini ar trebui sa posede o Alfa Romeo”. Din fericire in urma cu ceva ani am trait intens acele emotii pe care ti le poate oferi doar un model Alfa, atunci cand am avut ocazia sa efectuez doua teste de anduranta, atat cu exemplar 147 cat si cu un 156. Si credeti-ma experienta a meritat din plin…

Dar sa revenim la Alfa Romeo 147… In primul rand compacta se bazeaza pe doua mari avantaje: design-ul seducator al caroseriei si tinuta de drum sporty. De altfel am constatat ca in general clientii s-au declarat satisfacuti de tenta sportiva a acestui model obtinuta prin combinatia inspirata dintre ampatamentul redus, propulsoarele puternice si transmisia scurta. Tot la capitolul puncte forte mai trebuie mentionate echiparea standard consistenta, ergonomia postului de conducere si chiar fermitatea sistemului de franare.

Insa Alfa Romeo 147 nu este un autoturism prea usor de intretinut… Astfel piesele de schimb sunt scumpe, iar la varsta a doua motorizarile pe benzina devin destul de “gurmande”. Utilizatorii au mai mentionat ca dupa o exploatare mai indelungata sunt resimtite o serie de zgomote destul de deranjante care provin  de la suspensia spate si chiar de la slabirea sistemelor de prindere ale unor ornamente din habitaclu.

Mai trebuie stiut ca de-a lungul istoriei comerciale, modelul 147 a fost protagonistul mai multor campanii de rechemari in service pentru remedierea mai multor vicii de fabricatie. Astfel, pentru un lot de exemplare produs in perioada 2002 – 2003 a planat suspiciunea unui risc de incendiu datorita unui posibil scurt-circuit al unui cablu electric aflat in apropierea baii de ulei. O serie redusa de unitati fabricate in perioada mai – septembrie 2004 au fost rechemate pentru evitarea unor scurgeri de combustibil, iar la un alt lot fabricat intre iunie 2004 si februarie 2006 a fost identificata o potentiala problema la sistemul de franare. O alta rechemare a fost efectuata pentru o serie de exemplare produse intre martie 2003 si octombrie 2005 asupra carora plana suspiciunea unor defectiuni ale ambreiajului.

Insa decizia de cumparare a unui exemplar Alfa Romeo 147 nu este pur rationala si orientata catre rentabilitate… Voi ce parere aveti despre aceasta compacta sporty?

49 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)