autovit.ro
B SECTIUNI

Mai renteaza un Fiat Panda la mana a doua?

Cu un design oarecum atipic pentru clasa mica, Panda a demonstrat de-a lungul anilor o fiabilitate satisfacatoare. Mai mult, problemele sesizate pe parcursul exploatarii nu sunt costisitoare. Insa si acest autoturism a avut parte de cateva “boli ale copilariei”…

In momentul lansarii comerciale, Panda a revolutionat segmentul mic prin caroseria inalta si suprafetele de mari dimensiuni, la  care se mai adauga o modularitate foarte buna a interiorului. Acest ansamblu iesit din tiparele clasice a adus atat critici cat si laude, insa de-a lungul experientei comerciale s-a dovedit o reteta de succes, preluata intre timp si de alti mari constructori.

Panda_2

Destinat cu precadere aglomerarilor urbane, Panda impresioneaza si la varsta a doua prin usurinta in exploatare datorita suprafetei vitrate generoase si a caroseriei compacte care nu ascunde unghiuri «moarte». Modelul este avantajat la nivelul confortului de conformatia caroseriei, insa portbagajul are un volum oarecum modest. Totusi spatiul de incarcare al bagajelor poate fi suplimentat corespunzator necesitatilor prin rabatarea banchetei. Din punctul de vedere al utilizatorilor, nu au fost semnalate probleme grave de fiabilitate, iar cele cateva anomalii sesizate in functionarea unor componente nefiind extrem de costisitoare.

Panda_3

Totusi utilizatorii unui Fiat Panda au semnalat ca ambreiajul are o durata de viata destul de redusa, defectiunea fiind manifestata mai ales prin trepidatii la demaraj ori la viteze reduse. Totusi fiabilitatea kitt-ului de ambreiaj este influentata in mod direct si de stilul de condus. Alte necazuri pot proveni de la instrumentarul de bord prin aprinderea nejustificata a unor martori si prin functionarea neregulata a indicatorului de nivel al combustibilului. Cu toate acestea, o mare parte dintre aceste probleme sunt caracteristice primelor loturi fabricate, astfel se recomanda orientarea spre exemplare fabricate in a doua decada de productie, mai exact dupa anul 2005.

Voi ce parere aveti: renteaza sau nu cumpararea unui Fiat Panda la valoare second hand?

5 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)