autovit.ro
B SECTIUNI

Cum se comporta un Hyundai Tucson dupa 5 ani?

In perioada de glorie a pietei auto din Romania, mai exact anii 2007-2009, Hyundai Tucson era lider la vanzari in segmentul SUV-urilor compacte. Raportul foarte avantajos intre calitate, performante si pretul de achizitie au indemnat foarte multi romani sa isi cumpere un astfel de SUV. Printre acestia ma numar si eu, asa ca va pot spune cum se comporta un Hyundai Tucson acum dupa 5 ani de exploatare.

In primul rand masina m-a atras prin polivalenta, echiparea standard suficienta si confortul oferit in habitaclu. Nu in ultimul rand, Hyundai Tucson a inclinat decisiv balanta prin performantele dinamice, cat si prin pretul de achizitie imbatabil. Practic, in acel moment doar VW Tiguan putea fi o optiune cat de cat similara, insa costurile de intretinere erau evident mai mari in cazul SUV-ului german.

Marea majoritate a actualilor proprietari au observat in timp un alt mare avantaj oferit de Tucson, destul de rar in segmentul SUV-urilor compacte: capabilitatile in teren accidentat. Astfel, SUV-ul coreean beneficiaza de unghiuri de trecere adecvate, tractiune integrala permanenta, precum si protectii laterale din plastic care previn deteriorarea accidentala a caroseriei. Tot la acest capitol mai puncteaza motorizarea turbodiesel 2.0 CRDi de 140 CP, asta in timp ce versiunile pe benzina sunt de evitat.

Tucson_2

Totusi calitatea materialelor textile si din plastic folosite la interior este cam modesta. Astfel dupa cinci ani de utilizare, anumite ornamente si detalii estetice s-au cam deteriorat. Iar daca facem o medie a anunturilor postate pe Autovit.ro se observa clar ca valoarea masinii a scazut vertiginos dupa cinci ani de utilizare.

Insa partea buna este ca motorizarea turbodiesel 2.0 CRDi 140 CP este deosebit de fiabila, nu degeaba era oferita in acele vremuri o garantie de 7 ani. Nu am avut probleme cu consumul de carburant care se situeaza la circa 8-9 litri la 100 km rulati in oras si la 6 litri/ 100 km rulati in regim extraurban. Si poate vi se par cam mici aceste valori, insa vorbim despre consumuri inregistrate la viteze maxime de 110 – 120 km/h, pentru ca la peste 130 km/h si Tucson devine destul de gurmand. Pe parcursul anilor, am mai observat ca piesele de schimb sunt accesibile, iar costurile legate de intretinere nu devin o povara la varsta a doua.

Tucson_3

In linii mari cam acestea sunt impresiile personale dupa cinci ani de exploatare. Voi ce alte probleme ati mai avut cu Hyundai Tucson? Va astept comentariile mai jos, iar dupa centralizarea parerilor voastre voi face un update la acest material…

113 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)