autovit.ro
B SECTIUNI

Nio ES8 – rival pentru Tesla Model X, la jumătate de preț

Tesla a deschis drumul, dar mulți alții sunt pregătiți să-l urmeze, iar industria auto din China s-ar putea să aibă un cuvânt greu de spus în viitorul apropiat. Un astfel de exemplu vine din partea celor de la Nio, care au lansat un SUV cu 7 locuri, rival pentru Tesla Model X.

 

Piața auto din China trece cu pași rapizi de la producerea de copii, la cea de producție adevărată, cu dezvoltare proprie. Cel mai recent exemplu care vine de pe tărâm asiatic este dat de compania Nio, care a prezentat un SUV, dar și ambiții uriașe cu privire la acesta și la faptul că își dorește să se extindă rapid la nivel global. Primul aspect important legat de Nio ES8 este că are ca rival direct Model X de la Tesla, dar are un preț la jumătatea celui propus de rivalii americani. ES8 costă circa 68.000 de dolari, în versiunea de bază, care are o autonomie de 355 kilometri, ceea ce reprezintă jumătate din cât cere Tesla pentru Model X în China.

ES8 nu este un SUV ieftin, ci este în ton cu tehnologia modernă. Structura și caroseria sunt construite din aluminiu, pentru greutate redusă, iar confortul este asigurat de o suspensie pneumatică de generație nouă. Interiorul poate acomoda până la șapte pasageri, scaunele sunt îmbrăcate în tapițerie din piele, șoferul are parte de un head-up display generos, iar o serie de echipamente opționale fac viața la interior foarte plăcută.

Propulsia este asigurată de două motoare electrice, montate câte unul pe fiecare punte, pentru o putere maximă de 768 CP, ceea ce îi permite SUV-ului chinez să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 4,4 secunde. Mai mult decât atât, Nio ES8 are parte de sisteme de asistență extrem de avansate, care se bazează pe cipul Mobileye EyeQ4, dezvoltat de o compania israeliană care a colaborat cu Tesla până în 2016. Sistemele au la bază cinci camere, 12 senzori cu ultrasunete și cinci radare, pentru a permite instalarea tuturor sistemelor de asistență cunoscute. În plus, actualizările de sistem se pot face over-the-air, prin rețeaua mobilă de mare viteză.

Nio propune și un asistent personal bazat pe inteligență artificială, care te poate ajuta și înțelege chiar și atunci când vorbești natural, fără comenzi predefinite. O altă idee interesantă pe care o propune Nio este posibilitatea de a schimba în doar câteva minute acumulatorii de 70 kWh. Compania promite că va construi 1100 de stații care vor permite această operațiune, până în anul 2020.

Compania chineză este deja cunoscută pentru hypercarul electric EP9, care produce 1360 CP. Acesta are un preț de 1,2 milioane de dolari, sumă pentru care s-au vândut deja 16 din cele 18 unități produse.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)