autovit.ro

11% dintre soferii romani nu au RCA valabil

Aceasta cifra a fost inaintata de Comisia de Supraveghere a Asiguratorilor (CSA). Va prezentam mai jos si alte rezultate ale statisticii realizate de aceasta, in anul 2011.

Avand in vedere ca in alte state europene, procentul este de doar 3-4%, autoritatile doresc sa porneasca o campanie de informare cu privire la aceste forme de asigurare.

Aproximativ 8.490 de soferi au fost amendati in 2011 pentru ca circulau cu autoturismele proprii, pe drumurile publice din Romania, fara RCA valabil, numarul celor sanctionati fiind mai mare cu 15% comparativ cu anul 2010.

O cifra demna de luat in seama este aceea care ne indica faptul ca valoarea daunelor platite de companiile de asigurari a crescut cu 33% comparativ cu anul trecut, ajungand la 469,75 milioane de lei, pe fondul scaderii cu 3% a primelor brute subscrise, la valoarea de 486,87 milioane de lei.

Potrivit specialistilor, aceste cifre duc la cresterea pretului RCA cu un procent de 20-25% pana la sfarsitul anului, comparativ cu anul anterior. Companiile de asigurari declara insa ca vor incerca sa practice tarife cat mai mici, astfel incat sa nu piarda si mai multi clienti.

Voi cum stati cu RCA-ul? Speram ca cei mai multi dintre voi il au valid!

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)