autovit.ro

Muzica la volan

Este adevarat ca muzica pe care o asculti la volan iti influenteaza stilul de a conduce?
Noi suntem de parere ca intr-o oarecare masura acest lucru poate fi adevarat. De ce spunem asta? Pentru ca am testat pe pielea noastra, pe un traseu prestabilit de 30 km (drum oarecum liber si la dus si la intors). La dus am testat  un gen musical mai alert si putin mai “suparat”, ascultandu-i pe cei de la Crystal Method, ceea ce ne-a setat un temperament la volan mai “sportiv”, mai rapid si cu nevoie de adrenalina, pe cand la intoarcere am ales extrema cealalta, “oldies but goldies”, muzica linistita si serena, imprimandu-ne si noua totodata o stare pozitiva si de mult calm. Rezultatul testului a fost de 15 minute in plus la intoarcere.

Atunci, sa tragem concluzia ca muzica ascultata la volan poate fi un pericol atat pentru noi, cat si pentru ceilalti participanti in trafic? Poate ca da, asta in cazul in care un anumit stil de muzica te incita la viteza maxima, sau daca iti place atat de mult incat sa dai la maxim cat sa nu mai auzi ce se intampla pe sosea langa tine (ambulante in misiune, motociclisti, claxoane etc.).

Tu ce parere ai? Te influenteaza muzica pe care o asculti la volan?

3 Comentarii

 1. mihut

  N-ar trebui ca un anumit tip de muzica sa incite la a accelera pedala de acceleratie, indiferent de genul de muzica ascultat. Cel putin asa consider eu.

  Personal ascult la volan muzica alerta, in special clubbing, pentru ca imi da energie si ma tine vigilent…nu si agresiv in trafic 😉

 2. gabriel.iova

  Inteleg din ce ne spui ca pe tine muzica la volan te influenteaza, in sensul ca te face mai vigilent. E un aspect pe care noi nu l-am resimtit in testul nostru.

 3. Didi

  Sigur ca influenteaza! Cateodata te relaxeaza, cateodata te mentine alert si adesea este doar obisnuinta.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)