autovit.ro

Incepe WRC-ul!!! Ce poate face Petter Solberg contra “uriasilor”?

In aceasta saptamana se deschide balul raliurilor mondiale si gazda primei confruntari este Suedia.
Zapada, derapaje, frig, toate infruntate de noii bolizi construiti pe specificatiile 2011 ale FIA. Practic totul este nou!

In acest context de imprejurari, de intrebari, de necunoscute, cea mai multa simpatie o starneste, ca intotdeauna, Petter Solberg si a sa mica armata de specialisti inimosi.
In cautare disperata a unui volan intr-o echipa de uzina, norvegianul a reusit in ultimul moment sa obtina un Citroen DS3 WRC cu care spera sa atace titlul mondial si sa invinga Goliatii momentului: Ford si Citroen.
Prin comparatie cu acestia, echipa lui Petter pare o “gasca entuziasta”, insa daca va uitati bine, oamenii in rosu sunt prezenti in numar mare in jurul sau. Atat pentru a-l ajuta sa-si seteze masina exact pe stilul sau, cat si pentru a primi feedback important si diferit de cel pe care cei doi Seb-i din echipa oficiala il dau despre masina.

Ce sanse are el? Pentru inceput in inzapezita etapa inaugurala si apoi pe parcursul sezonului. Ce parere aveti?

Aici ultimele teste ale lui Solberg!

6 Comentarii

  1. Lampiou

    … din declaratiile celor de la Citroen dar si din cele spuse de Loeb, francezii privesc cu precautie performantele lor in prima etapa pe zapada cu DS3. Tot o dau sus si tare ca nici dupa primul raliu inca nu se va putea spune unde sunt cu performantele modelului. Se simte un usor handicap pe care ei il intrevad fata de Fiesta. Pe de alta parte, Citroen sa va baza doar pe patru masini in timp ce Ford va avea o armata de Fieste la start. Dar, in vreme ce Ford are doar doi castigatori de raliuri, Citroen are trei. Dupa parerea mea Petter Solberg se va tine in plutonul fruntas si daca nu va avea probleme va termina pe podium. Citroen va vedea unde este dupa prima zi si s-ar putea sa nu-i lase pe cei doi Sebi sa mearga la maxim atac pentru a conserva punctele din clasamentul constructorilor. Si poate chiar asta sa-i vina in ajutor lui Petter care este propriul lui sef. In fond, pentru Citroen nu ar fi o problema sa castige Petter in loc de Leob sau Ogier. Dar ca sa iti raspund la intrebare, cred ca Petter are sanse mari acum in Suedia sa se bata la varf. Este la inceput de sezon, si-ar dori un rezultat bun pentru a mai avea argumente pentru sponsorizari, va merge la totul sau nimic.

  2. Radu

    Anul acesta mizez pe Ford si mai ales pe Latvala. Pe hartie cel putin fiesta sta mai bine cu acea diferenta de cuplu de 100nM, chiar daca e obtinuta la turatie mai mare, pilotii declarau pe noile motoare de 1.6 trebuie sa tina turatia mai sus. Ford cred ca va obtine titlu la constructori, iar pentru titlu se vor bate Latvala, cu unul din cei doi Seb, plus Petter (care e foarte ambitios).

    Suedia va fi o reusita Ford ca si anul trecut 🙂

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)