autovit.ro

Lotus cars in Romania

Peisajul automobilistic autohton s-a imbogatit zilele trecute atunci cand Forza Rossa, deja reprezentant al producatorului italian Ferrari in Romania, a devenit si reprezentant exclusiv al marcii Lotus in Romania (plus Serbia, Muntenegru si Moldova).

Lotus este o marca britanica de legenda, mare parte a acesteia fiind creata de ilustrul fondator al marcii, Colin Chapman, care a pus bazele companiei in 1952.
Chapman, care era un remarcabil inginer, a lansat sau dezvoltat diverse inovatii tehnice in lumea Formulei 1 (dezvoltarea sasiului monococa, integrarea motorului si a cutiei de viteze ca parti integrante a sasiului, utilizarea elementelor aerodinamice, suspensia activa, etc) si a sustinut intotdeauna ca “inamicul cel mai mare al performantei este greutatea”.
Echipa Lotus a activat in Marele Circ intre anii 1958 si 1994, castigand 79 MP si 7 titluri mondiale ale constructorilor. Nume sonore precum Jim Clark, Graham Hill , Emerson Fittipaldi, Mario Andretti, Ayrton Senna, Nelson Piquet sau Nigel Mansell au pilotat pentru team-ul britanic de-a lungul anilor.
Acesta din urma a si fost prezent la Bucuresti pentru deschiderea showroom-ului in care se vor comercializa modelele actuale Elise, Evora si Exige, cu preturi cuprinse intre 38.000 si 76.000 euro + TVA

Deci grupul select al marilor marci de masini sport prezente la noi se inmulteste benefic si sunt chiar curios ce impact va avea pe segmentul extrem de restrans de piata pe care il reprezinta. Lotus nu este nici un nume cu suficienta rezonanta si nici o masina suficient de scumpa pe o piata dominata de destul de mult snobism si incultura auto. In schimb, este un brand cu o istorie si o filosofie aparte, pura.

Sa fie primit!

Un comentariu

  1. Radu

    Auzisem de ceva vreme la radio ca vanzarile ferrari preconizate anul trecut pentru piata romaneasca au fost peste targetul lor. Cu lotus sunt convins ca nu va fi asa, probabil vor fi sub targetul propus. Probabil 5-10% dintre cumparatorii de ferrari l-au luat pentru ce a fost creat, iar in cazul lotus 98-99 % l-ar lua pentru ce inseamna acea masina. Motivele cred ca le stim cu totii.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)