autovit.ro

PRO sau CONTRA masinilor fara permis???

Masinile sau, mai bine zis, micromasinile ce nu necesita permis de conducere nu sunt deloc o noutate, nici macar in Romania. Ele sunt destul de raspandite in tari ca Franta, Italia sau Spania, reprezinta un micro-segment din industrie (peste 200 mii astfel de masini in Franta), au o comunitate, o viata, forumuri, insa si…scoli de pregatire pentru cei dornici sa nu-si rupa gatul!
La noi au existat tentative de a le importa si promova, insa, din cate vad eu, acestea nu au prins initial (2005-2006). Suntem, in primul rand, o tara prea snoaba incat sa rulam in masini fata de care Smart-ul pare un SUV impunator!

Iata ca, recent, aceste masinute au revenit in actualitatea si presa vorbeste pe larg despre ele. Motivul? Smecherii carora le-a fost suspendat permisul au gasit o varianta de a continua sa se deplaseze, la volan, in acelasi mediu in care li s-a interzis sa mai faca acest lucru!!!

Acum eu vin si va intreb, vi se pare normal:

1. Ca acesti soferi care au comis abateri, grave sau relative grave, de la Codul Rutier, sa continue sa circule de aceasta maniera?
2. Ca oameni fara permis, deci care NU au demonstrat nicaieri ca ar avea abilitatile necesare acestei indeletniciri, sa ne fie parteneri de traffic?

Nu de alta dar, in harababura de pe soselele noastre, eu cred ca numai de asta mai aveam nevoie ca sa fie “perfect”! Masini mai mult decat “dubioase” in ceea ce priveste securitatea activa si pasiva, conduse fie de soferi suspendati fie de posibili neaveniti sau, in cel mai bun caz, de oameni fara minima baza pe care ti-o da trecerea prin scoala de soferi.

Ce ziceti, PRO sau CONTRA?

5 Comentarii

 1. unu

  sunt destui idioti si cu permis asa ca nu tre sa va faceti pb 😉

  • Livia

   Oana, dna se numeste Roza Stancescu, are o Dacia Nova mai veche asa si merge prin tot ousarl, vine si te ia de prin preajma locuintei tale sau de unde stabiliti ca va vedeti. Deocamdata pleaca vreo 10 zile in vacanta, insa cand se intoarce, daca vrei, pot sa-ti dau nr ei. Mie imi place si chiar m-a ajutat

   • alina

    buna as dori si eu nr dnei Roza pentru ca am facut scoala cu ea si as dori sa imi mai iau cateva ore insa ju mai am nr dumneai

 2. sorin

  corect…la cati soferi tembeli exista cu acte in regula…taximetristi de la coada vacii si tiristi ce confunda volanul cu jocurile de noroc…ce mai conteaza cateva conserve cu roti pe strada cu retardati pe locul soferilor???

 3. altu

  printre “iepurii” care abia asteapta sa iti topaie in cale, alti care nu au habar sa se asigure daca e sau nu posibila o manevra inainte de a o executa(asteptandu-se la alti sa le faca loc .. zicand “lasa ca franeaza ala ..” ,chiar asta ne mai lipsea.. am avut ocazia sa ma intalnesc cu o astfel de cutiuta de jucarie in trafic si bine inteles era un sofer desavarsit incercand sa ma depaseasca prin partea dreapta incercand sa i-si faca loc unde nu era…..

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)