autovit.ro

Platesti o singura amenda pe luna pentru lipsa rovinietei

Camera Deputatilor a aprobat, pe 26 iunie, un proiect de lege prin care se stabileste ca, daca intr-o luna, un sofer primeste mai multe amenzi pentru lipsa rovienietei, acesta va plati doar prima dintre amenzile primite.

In raportul Comisiei pentru industrii se precizeaza urmatoarele: “Procesul-verbal se intocmeste si se comunica contravenientului in termen de maximum 30 de zile lucratoare de la data constatarii contraventiei. Daca in acest interval sunt emise mai multe procese-verbale contravenientul va plati contraventia si tariful de despagubire doar pentru primul proces-verbal emis”.

Termenul prevazut in varianta aprobata anterior de Senat era de 15 zile. Acesta a fost schimbat pentru ca exista multe situatii in care soferii care nu si-au achitat amenzile primesc o multime de procese verbale de care afla dupa o perioada foarte lunga de timp de la prima constatare a incalcarii legii.

Ce parere aveti despre hotararea deputatilor?

16 Comentarii

 1. bodi

  in ratb, daca te prinde in fiecare zi fara abonament, iti da amenda de fiecare data. atata vreme cat ai masina, si mai si stii ca circuli in afara orasului, iti iei o rovigneta pt. un an, si gata.

  faptul ca nu stii legislatia nu te exonereaza de platirea pedepselor.

 2. adi

  si daca nu ai bani sa iti faci pe un an?

 3. GTR

  @adi

  si daca nu ai bani sa-ti iei masina?…

 4. tomtop

  si pentru ce sa platesti rovigneta ? app ???

 5. mikail

  e o timpenie sa traversezi jumate de tara si peste 6 luni sa te trezesti cu 10 amenzi acasa..! au facut un lucru bun…
  si daca o iei pe un an si ti-a expirat apoi in 2 zile ai tercut prin camere si iar te trezesti cu amenzi acasa cum e…?
  iti spun eu ..ii dai in judecata si se transforma in avertisment……

 6. andrei

  Trezitiva si nu mai platiti porcariile ale de amezi pentru roviniete , acestea nu au nici o valabilitate sunt nule. Trebuie doar sa le contestati indiferent de motiv iar instanta se va sesiza din oficiu.

 7. radu

  salutare! stie cineva daca se aplica si retroactiv?…am cateva amenzi din noiembrie 2011 neachitate…

 8. Radu

  Mai bine ar adauga 2 bani/litru de carburant si atunci nu ar mai trebui sa ne batem capul daca avem sau nu rovigneta.Ca sa circuli cu masina ai nevoie de carburant asa ca platesti doar cand circuli,asa ar fi normal.Doar ca traim in tara hotilor si aici nimic nu e normal.

  • sorin

   nu le mai da idei ca si asa avem pret la pompa de ti da lacrimile.
   -din 90 se duce o politica de a stoarce banii care i avem si care o sa i avem…am muscat o rau cu bancile…cu casele propietate la preturi de vile….asa ca vor gasi mreu o metoda de a mai stoarce un banut ca de …omu i liber …democratie nu “”scavagismul modern”” care se vehicula prin anii 80…..

 9. Paul

  Corecta legea ar fi sa plătește amenda si eventuale penalizare o data pe an pentru ca ei nu te instiinteaza,te lăsa sa incalci legea cu buna știință …..salut noul guvern pt deciziile corecte si sociale pe care la adopta !

 10. roncea alexandru

  Care este avantajul ca ne platim taxele eu nu il vad drumurile sunt din ce in ce mai pline de gropi si ori cum plati m rovineta de doua ori si in benzina si la posta sau peco asa ca aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 11. florian

  Corect ar fii sa iti dea rovinieta obligatoriu pe un an de zile dupa ce platesti amenda si pretul rovinietei integral.adica rovinieta obligatorie daca te prinde.de ce sa se plateasca atat de mult? si eu salut guvernul ce face jocurile marilor corporatii….

 12. driverwfp

  salutare.in primul rand nu avem strazi, autostrazi pentru a plati viniete.in al doilea rand, taxa de drumuri este deja in pretul carburantilor.nu in ultimul rand, taxa este o “japca ordinara”, folosint tot felul de tertipuli pentru a baga mana in buzunarul cetatenilor. in germania nu se platesc viniete si este o tara cu foarte multi kilometri de autostrazi…de ordinul sutelor de kilometri, circulandu-se aproape perfect din punc de vedere legislativ…oricum sunt foarte multe de discutat daca vrem sa facem comparatii cu tari civilizete…cu tot respectul !!!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)