autovit.ro

Cat de importante sunt reviziile?

Indiferent daca masina este noua sau trecuta binisor de prima tinerete, revizia periodica este esentiala pentru functionarea in parametri optimi. Chiar daca presupune un efort financiar important, revizia ar trebui privita ca o investitie care se amortizeaza in timp…

Se stie ca multi dintre posesorii unei masini nu acorda importanta efectuarii periodice a reviziilor si atunci cand apare o problema catalogheaza acel autoturism ca fiind nefiabil. Mai mult, unii considera ca pentru masinile second hand nu se merita efectuarea intretinerii periodice. Gresit! In special pentru aceste exemplare mai vechi se impune continuarea graficului de revizii prescrise de catre constructor, o masura care poate prelungi la maximum durata de functionare a autoturismului.

Mai trebuie tinut cont ca reviziile efectuate la timp si vizate in carnetul de intretinere al masinii vor ridica semnificativ valoarea exemplarului in eventualitatea unei revanzari.

Care sunt operatiunile de baza?

Este bine de stiut ca intervalul de revizii este stabilit in functie de rulajul anual estimat. Insa daca autoturismul a stationat o perioada mai lunga de timp se recomanda efectuarea macar o data pe an a unei revizii minime care sa contina urmatoarele:

– colectarea uleiului uzat si inlocuirea cu altul nou;
– schimbarea filtrului de ulei;
– inlocuirea filtrului de aer;
– inlocuirea filtrului de habitaclu;
– inspectarea nivelelor lichidelor;
– verificarea uzurii placutelor de frana.

De asemenea la intervalele prescrise de catre constructorul autoturismului ori la recomandarea personalului de service se mai impune o serie de verificari in privinta starii sistemului de iluminare ori verificari ale sistemelor de siguranta (franare, directie, articulatii, etc). In plus trebuie tinut cont ca se merita inlocuirea filtrului de carburant si completarea recipientelor cu lichide pentru servodirectie, servofrana ori antigel.

Insa acestea sunt doar cateva dintre operatiunile unei revizii minime. Ce credeti ca ar mai trebui verificat periodic pentru o buna functionare a masinii?

3 Comentarii

 1. daniel

  este f ok sa iti faci revizia in fiecare an la masina ,insa cei de la service te omoara.eu de exemplu am un logan ,la 2 ani avea 20.000 km ,ei vroiau sa imi schimbe pe langa ului ,filtru de ulei ,de aer (tupic normal )si placutele de frana care erau foarte bune si tin cam 60.000 km fara nici o problema,bujiile care nu stiu de ce sa le schimbe eu acuma am aceleasi bujii de 3 ani si nu am avut nici o problema.e ok sa iti revizia in fiecare an insa sa ii schimbi doar strictul necesar,cel mai bine e sa ai pe cineva un mecanic propriu ca la service-uri iti baga o gramada numai sa iti ia banul

 2. Andrei Rinea

  “Se merita” a se invata si limba romana…

 3. *Neo

  Pentru a obţine forma “se merită”, va trebui să presupunem că “a merita” este fie un verb reflexiv, fie unul activ activ pronominal.

  “A merita” nu este un verb reflexiv, la fel cum nici “a râde” (de exemplu) nu este reflexiv pentru că nu putem spune “eu ma râd” sau “ce m-am mai râs” (iar cine foloseşte această formă ar trebui să înceteze). În opoziţie se află verbul “a (se) gândi” pentru că spunem “eu mă gândesc (la ceva)”.

  “A merita” este activ pronominal în următoarele cazuri: “Eu nu te merit.” / “Tu nu ma meriţi.” / “Ei se merită (unul pe altul).”
  Aceste propoziţii mai pot fi scrise: “Eu nu merit pe tine.” / “Tu nu meriţi pe mine.” / “Unul merită pe altul.”

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)