autovit.ro
B SECTIUNI

Ce calificativ acordati compactei Toyota Corolla?

Chiar daca aceasta generatie a fost retrasa de ani buni din fabricatie, fiabilitatea per ansamblu si calitatea executiei sunt doar cateva dintre avantajele prin care hatchback-ul Toyota Corolla ramane o optiune viabila pentru clientii aflati in cautarea unei compacte second hand. Insa este bine de stiut ca in timp au fost semnalate si o serie de probleme in exploatare…

Cea mai bine vanduta masina a tuturor timpurilor, Toyota Corolla a fost comercializata din anul 1966 si pana in prezent in peste 37 milioane de exemplare in intreaga lume, adica cate un autoturism vandut la fiecare 40 de secunde! Dar ce se ascunde in spatele acestui succes la nivel mondial?

In primul rand vorbim despre un autoturism care isi conserva eficient in timp o parte din calitatile de baza si care si-a consolidat un bun renume in materie de fiabilitate. De altfel si utilizatorii sustin ca nu au intampinat probleme grave cu Toyota Corolla, iar per total se declara multumiti de investitia facuta. Statistic, in Romania cea de-a noua generatie a fost cea mai tranzactionata versiune Corolla, iar multi dintre clienti s-au orientat catre varianta hatchback.

Utilizatorii unui astfel de autoturism au apreciat rata scazuta a viciilor de fabricatie, siguranta oferita pasagerilor, precum si echiparea generoasa. Chiar si in privinta costurilor de mentenanta nu au fost semnalate mari probleme in timp, iar un alt punct foarte al acestei generatii ar mai fi gama performanta de motorizari care se bazeaza pe propulsoare pe benzina puternice si turbodieseluri economice. Tot pe lista de aprecieri venite din partea clientilor se mai afla calitatea materialelor folosite la finisarile interioare, precum si durabilitatea ornamentelor din habitaclu.

Printre problemele reclamate de catre utilizatori se numara fiabilitatea scazuta ale unor repere ale instalatiei de aer conditionat care genereaza o inconstanta a fluxurilor de aer. In timp au mai fost semnalate aprinderi nemotivate ale unor martori luminosi din plansa de bord, precum si zgomote provenite de la suspensia spate. De asemenea au mai fost constatate vibratii la franare generate de discurile de pe puntea fata.

Voi ce mai stiti despre Toyota Corolla? Per total considerati ca este o investitie inspirata la varsta a doua?

9 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)