autovit.ro

Ajuta sau nu taxa pentru circulatia in Bucuresti?

In cadrul unei conferinte de presa, Primaria Capitalei a anuntat ca intentioneaza sa introduca o taxa pentru circulatia in Bucuresti, pe nume “buvinieta”.

Astfel, soferii care circula prin capitala ar urma sa fie taxati prin aceasta suma (nespecificata inca) care ar putea fi introdusa in urmatorii doi ani. Banii incasati vor fi utilizati pentru a sustine proiecte urbane (exemplu: autostrada suspendata).

In plus, urmand exemplul Londrei, primaria din Bucuresti doreste sa propuna o alta taxa pentru zona centrala a orasului, care ar duce la decongestionarea traficului rutier. Acest lucru ar fi posibil doar daca eforturile de imbunatatire a sistemelor de transport public si parcare nu vor avea rezultatele dorite.

Rezultatul ar fi ca in Bucuresti am avea trei taxe: pentru circulatie in metropola, pentru acces in zona centrala si pentru vehiculele cu tonaj mai mare de 3.5 tone.

Cum vi se pare aceasta masura? Ar ajuta sau nu la fluidizarea traficului din oras?

6 Comentarii

 1. kenzor

  vi se pare ca avem putine taxe deja !?… Vreti sa puneti inca o taxa ? Nu cumva puneti o taxa si pe respirat ?…. Nu sunt de acord cu multe taxe din Romania. Puse doar ca sa mai faca niste hoti bani pe spatele nostru.

 2. C

  O taxa pentru magistrale de metrou mai trebuie…

 3. Alex

  Avem 301 taxe deja si voi nu aveti bani ? nu mai au de unde sa fure si mai pun o taxa,si exemplul Londra sa fie dat cand ajungem la nivelul de trai si salriile celor de acolo !

 4. timoce ioan

  ar fluidiza buzunarele mai degraba… multi depind de masinile lor

 5. Cezar

  Ei nu sunt in stare sa peticeasca amaratele astea de strazi sau sa termine o autostrada (le-au luat 20 de ani sa faca A2) si se gandesc la autostrazi suspendate.

 6. razzy

  Noi luam numai taxele de la straini, ar trebui sa luam si realizarile.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)