autovit.ro

Renault Scenic II este o optiune la varsta a doua?

De-a lungul anilor, a doua generatie Scenic fabricata in perioada 2003 – 2008, s-a dovedit un monovolum destul de rentabil pentru familiile mai numeroase. Pluseaza prin spatiul interior generos, echiparea consistenta si chiar prin fiabilitatea satisfacatoare. Si cu toate ca in exploatare au fost semnalate o serie de ”boli ale copilariei”, multi clienti inca iau in calcul si acum varianta achizitionarii unui Scenic II…

Un monovolum cu notorietate pe piata auto nationala, a doua generatie Renault Scenic s-a impus mai ales prin modularitatea interiorului si suprafata vitrata ampla, argumente esentiale pentru clientii unui astfel de autoturism. Pe lista aprecierilor au fost mentionate cele trei scaune individuale din spate care inlocuiesc clasica bancheta, precum si portbagajul incapator si bine organizat.

Scenic_2

Utilizatorii unui Renault Scenic s-au mai declarat multumiti de calitatea materialelor textile ori din plastic folosite la finisarile interioare, precum si in privinta antifonarii habitaclului.O alta remarca pozitiva vis-a-vis de aceasta a doua generatie Renault Scenic este legata de siguranta de top oferita pasagerilor, astfel trebuie mentionat ca Scenic II a obtinut calificativul maxim de 5 stele la testele de impact efectuate de catre EuroNCAP.

Scenic_3

Totusi utilizatorii au semnalat o serie de probleme in exploatare, mai ales la exemplarele din prima decada de fabricatie. Astfel, datorita particularitatilor caii de rulare, in timp utilizatorii au semnalat anumite zgomote suspecte la nivelul timoneriei. Sistemul de actionare al geamurilor electrice reprezinta un alt punct nevralgic, iar  neplaceri mai pot aparea din partea martorului luminos care indica uneori eronat functionarea airbagului. Insa o mare parte din aceste vicii observate in exploatare au fost remediate odata cu facelift-ul din anul 2006, iar per total defectele posibile la varsta a doua se situeaza in limite normale pentru un astfel de autoturism.

Voi ce mai stiti despre a doua generatie Renault Scenic? Vi se pare un monovolum rentabil la varsta a doua?

2 Comentarii

  1. eugen

    Eu am avut Scenic 1.6 benzina din 2003 pana in 2007 cand mi-am achizitionat un 1.9 dci privillege pe care-l am si acum. Am doi copii. Sunt absolut incantat de masina. A cam imbatranit. Sunt foarte suparat ca Renault a decis sa vanda in Romania doar varianta Grand Scenic, care in opinia mea e cam disproportionata. In rest asa cum am mai spus e o masina de care sunt inca indragostit, dovada ca as cumpara-o si pe a treia dar inca ezit din motivul expus mai sus.

  2. Nicu

    Am renault scenic 2 din 2007 sunt mulțumit de el dar mi-o apărut o problema cu bordul cind pornesc se aprinde tot bordul și în mers luminile la bord se vede puțin, cauza și defectul cine știe sa comenteze

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)