autovit.ro
B SECTIUNI

Renault Scenic II este o optiune la varsta a doua?

De-a lungul anilor, a doua generatie Scenic fabricata in perioada 2003 – 2008, s-a dovedit un monovolum destul de rentabil pentru familiile mai numeroase. Pluseaza prin spatiul interior generos, echiparea consistenta si chiar prin fiabilitatea satisfacatoare. Si cu toate ca in exploatare au fost semnalate o serie de ”boli ale copilariei”, multi clienti inca iau in calcul si acum varianta achizitionarii unui Scenic II…

Un monovolum cu notorietate pe piata auto nationala, a doua generatie Renault Scenic s-a impus mai ales prin modularitatea interiorului si suprafata vitrata ampla, argumente esentiale pentru clientii unui astfel de autoturism. Pe lista aprecierilor au fost mentionate cele trei scaune individuale din spate care inlocuiesc clasica bancheta, precum si portbagajul incapator si bine organizat.

Scenic_2

Utilizatorii unui Renault Scenic s-au mai declarat multumiti de calitatea materialelor textile ori din plastic folosite la finisarile interioare, precum si in privinta antifonarii habitaclului.O alta remarca pozitiva vis-a-vis de aceasta a doua generatie Renault Scenic este legata de siguranta de top oferita pasagerilor, astfel trebuie mentionat ca Scenic II a obtinut calificativul maxim de 5 stele la testele de impact efectuate de catre EuroNCAP.

Scenic_3

Totusi utilizatorii au semnalat o serie de probleme in exploatare, mai ales la exemplarele din prima decada de fabricatie. Astfel, datorita particularitatilor caii de rulare, in timp utilizatorii au semnalat anumite zgomote suspecte la nivelul timoneriei. Sistemul de actionare al geamurilor electrice reprezinta un alt punct nevralgic, iar  neplaceri mai pot aparea din partea martorului luminos care indica uneori eronat functionarea airbagului. Insa o mare parte din aceste vicii observate in exploatare au fost remediate odata cu facelift-ul din anul 2006, iar per total defectele posibile la varsta a doua se situeaza in limite normale pentru un astfel de autoturism.

Voi ce mai stiti despre a doua generatie Renault Scenic? Vi se pare un monovolum rentabil la varsta a doua?

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)