autovit.ro

De astazi intra in vigoare timbrul de mediu

Dupa lungi dezbateri si o serie de optimizari aduse algoritmului de calcul, de astazi vom plati o noua taxa auto la inmatricularea unei masini. Iar timbrul de mediu va fi platit o singura data atat pentru masinile provenite din import cat si la revanzarea exemplarelor rulate deja in Romania si pentru care nu s-a achitat o taxa auto anterioara. Dar cum ne va afecta aceasta noua modalitate de calcul a taxei ce trebuie platite la inmatricularea unui vehicul?

Ministrul Mediului a anuntat ca astazi, pe site-ul Administratiei Fondului de Mediu va fi postat noul sistem de calcul pentru timbrul de mediu, in forma finala aprobata prin Ordonanta de Urgenta. Conform agentiei Mediafax, Rovana Plumb a mai mentionat ca proiectele de mediu ce vor fi derulate cu finantare din timbrul de mediu se numara cele de infrastructura, de apa si canal, ecologizare la nivelul iazurilor si digurilor decontaminate, parcurile de productie de energie regenerabila, programul “Casa Verde” si programul RABLA. Ceea ce in teorie este o masura teoretic laudabila, insa in practica lucrurile nu vor sta chiar asa…

Astfel, Ministrul Mediului a mai declarat pentru Mediafax ca se estimeaza ca nivelul incasarilor timbrului de mediu va ajunge la 700 milioane de lei in anul 2013. Insa daca luam in calcul ca statul roman va trebui sa restituie circa 400 milioane lei celor care au castigat deja procesele prin care au contestat plata vechii taxe auto, atunci suma ramasa nu mai este suficienta pentru finantarea tutoror proiectelor de mediu. Si mai trebuie tinut cont de faptul ca desi guvernantii si-au luat cateva masuri de precautie, este posibil ca in curand sa asistam la o serie de procese de contestare a timbrului de mediu.

UTM_2

Va reamintesc ca timbrul de mediu este calculat integral in functie de emisiile de CO2, cu ajustarile de rigoare pentru motorizarile pe benzina si cele diesel. Mai multe detalii despre modalitatea de calcul puteti citi aici

Insa cei care au platit deja o taxa auto si nu au actionat in instanta statul roman nu vor plati contravaloarea timbrului de mediu. Mai mult, noua taxa nu se aplica in cazul tranzactiilor civile, adica mostenire sau partaj…

 

Rovana Plumb a mai declarat astazi pentru RTV ca in acest moment se lucreaza la un sistem informatic de corelare a bazelor de date intre Adiministratia Fondului de Mediu (AFM), cu cea a Administratiei Fiscale (ANAF) si cu cea a serviciului de inmatriculari auto. Ministrul Mediului sustine ca sistemul va fi functional in aproximativ doua luni si astfel se va evita la maximum birocratia deoarece se va putea verifica intr-un singur loc daca masina ce urmeaza a fi inmatriculata are sau nu platita vechea taxa auto.

UTM_3

De la plata timbrului de mediu vor fi exceptate autovehiculele misiunilor diplomatice, persoanele cu dizabilitati, fortele armate, fortele de securitate ale statului, jandarmeria, politia, ambulantele, autovehiculele hibride si cele electrice, cele istorice sau destinate competitiilor sportive, precum si cele donate autoritatilor statului cu titlu gratuit.

Ministrul Mediului a mai precizat pentru Mediafax ca institutiile administratiei publice vor trebui sa plateasca noul timbru de mediu pentru autovehiculele din parcul propriu, nemaifiind scutite de la aceasta taxa.

Ce parere aveti despre modalitatea de calcul a timbrului de mediu ? Personal va avantajeaza sau nu?

122 Comentarii

 1. Costi

  Am un BMW motor 5000 an 2003 cit dracu plătesc
  Timbru mai mult cost timbru decât mașina DM pota

  • costi

   stie cineva cum merge treaba,eu am castigat procesul pe 15 martie pentru anmatriculare fara taxa de poloare.se mai anmatriculeaza?

 2. costi

  eu nu am numere de 10 zile și stau ca fraierul cu mașina în curte…..ce-o sa stea ei la numărat voturi…tot asa….
  bravo lor ne-au mai prostit odata

 3. Erich

  Daca e taxa pe poluare sa fie bagata in pretul benzinei, in functie de cat circuli atata sa platesti dar nu au cum sa o bage in pretul benzinei deoarece este bagata o data deja. Noi platim si vignieta si taxa dd poluare in pretul benzinei. Gunoaie de guvernanti din 90 si pana azi. Am ajuns sa il regretam pe Ceausescu, asa dd rau am ajuns. Nu mai dureaza mult si i puscam si pe astia intr-o noua revolutie.

 4. MUIE STATULUI ROMAN

  Trebuie sa iesim in strada si sa aruncam cu pietre , nu numai pentru taxa, pentru toate, slava domnului sunt multe…..CAT MAI RABDAM???????????????

 5. MUIE STATULUI ROMAN

  Trebuie sa iesim in strada si sa aruncam cu pietre , nu numai pentru taxa, pentru toate, slava domnului sunt multe…..CAT MAI RABDAM???????????????

 6. Deniss

  TOTI COMENTAM SI NE PLANGEM, DAR DE CE NU IESIM TOTI IN STRADA.
  JOS CU TOTI CA LA REVOLUTIE SI GATA SA VEDETI DUPA CE CUMINTI SUNT.
  TOT NOI I-AM VOTAT SI II SUSTINEM IN CONTINUARE.
  TOATA LUMEA IN STRADA JOS CU TOTI SI GATA…
  E FOARTE SIMPLU TOATA LUMEA IN STRADA SA SE BLOCHEZE TARA DE TOT SI GATA.

  REVOLUTIE . REVOLUTIE

  LA PUSCARIE TOTI SI GATA.
  PTR CE PLATIT ROVINIETA??? AUTOSTRAZI VEDEM DECAT IN FILME SAU CAND MAI IESIM DIN TARA…
  SUNTEM CEA MAI INAPOIATA TARA DIN CAUZA LA HOTII CARE NU SE MAI SATURA.

  CAND OM SCAPA DOAMNE DE GENERARIA ASTA DE HOTI??????

  MACAR LA NIVELUL UNGARIEI SAU BULGARIEI SA AJUNGEM .

 7. gogu

  Insa cei care au platit deja o taxa auto si nu au actionat in instanta statul roman nu vor plati contravaloarea timbrului de mediu. Mai mult, noua taxa nu se aplica in cazul tranzactiilor civile, adica mostenire sau partaj…

  CITAT DIN ARTICOLUL DE MAI SUS

 8. relu

  CINE A CREZUT IN USL,… S A CONVINS CA ESTE CONTINUATORUL POLITICILOR DEZASTROASE A PDL ULUI.. NU NUMAI CA NU AU MODIFICAT SAU ABROGAT LEGILE PROASTE SI ABUZIVE ,CI LE AU CONTINUAT !!!HALAL PARTID SOCIAL !! IN LACOMIA LOR AU FURAT SI DISTRUS TOTUL IN ACEASTA TARA, ACUM PLATESTE PROSTIMEA !! NU AM VAZUT NICI UN MILIARDAR DE CARTON INCHIS PENTRU EVAZIUNE SI NEJUSTIFICAREA AVERII !!NU AM VAZUT IMPOZITAREA LOR !!IN SCHIMB AM VAZUT IMPOZITAREA SI TAXAREA ‘PROSTIMII’, PENTRU PROSTIA LOR !!TREZITI VA VOI OROPSITI AI SORTII !!, SUS !SCOATETI VA CAPUL DIN PAMANT SI UITATI VA CU DISPRET LA ACESTI POLITICIENI CORUPTI !!STRIGATI VA DUREREA !!CERETI VA DREPTURILE !!ADUNATI VA SI ORGANIZATI VA IN CAPITALA TARII !! DATI IMPULSUL SI SCANTEIA LIBERTATII DE A TRAI DECENT IN ACEASTA TARA FURATA DE ODRASLELE FOSTILOR NOMENCLATURISTI !!JOS CU ACESTI SOBOLANI !!NUMAI VOI ,BUCURESTENII O PUTETI FACE !! SUCCES !!

 9. marius...(DORMIM IN BOCANCI )

  REVIN 🙂
  in urma unor discutii cu oameni care se pricep mai mult ca mine in domeniul (mediului)am ajuns la o concluzie S O C A N T A…atentie…

  1.STIATI CA ORICE TARA MEMBRA UE ARE COTA PARTE DIN DREPTUL DE POLUARE DIN SPATIUL UE?

  2.STIATI CA ACEASTA COTA PARTE INSEAMNA (VOUCERE DE POLUATOR) IMPARTITE EGAL INTRE STATELE MEMBRE UE?

  3.STIATI CA O TARA MEMBRA UE CARE POLUEAZA MAI MULT DECAT CEI PERMIT(VOUCERELE IN CAUZA)TREBUIE SA CUMPERE DACA AU DE UNDE ,DE LA TARI CARE NU AU ACELASI GRAD MARIT DE POLUARE ACESTE VOUCERE?

  ghiciti ce ?

  SUNTEM UNA DIN ACETE TARI CARE N U AVEM ACEST GRAD MARIT DE POLUARE, CE NE PERMIT SA LE VINDEM TARILOR MAI SUS MENTIONATE (CELE PUTERNIC POLUANTE CE AU O INDUSTRIE FFF DEZVOLTATA SI IN CONSECINTA FFF POLUATOARE)CARE CU TOT EFORTUL LOR DE A DIMINUA CONSECINTELE POLUARI NU AU CUM SO FACA?
  NOI CA TARA MEMBRA CU APROAPE 55% VOUCERE RAMASE (LIPSA INDUSTRIE :)..)….A T E N T I E …NOI N E VINDEM DEJA DE CEVA ANISORI ACESTE DREPURI DE POLUARE TARILOR MEMBRE UE PE BANI GREI PRIN MINISTERUL MEDIULUI CU COMPLICITATEA GUVERNULUI…DECI MAI PE ROMANESTE GUVERNUL F A C E B A N I P E S A N A T A T E A N O A S T R A …..?
  RASPUNSUL ESTE D A G U V E R N U L SI IN PREALABIL MINISTERUL MEDIULUI FAC BANI PE CARCA NOASTRA (SANATATEA NOASTRA)
  SUNT TARI ASEMANATOARE NOUA CE AU ACEIASI SITUATIE SI IN CARE CETATENI LOR SE BUCURA DE MILIOANE …SUTE DE MILIOANE…CHIAR MILIARDE DE EURO ASTFEL:

  a.NU AU TAXE DE INMATRICULARE CI TAXE DE DRUM (AU DRUMURI)

  b.AU PARCURI LACURI INGRIJITE LOCURI DE RELAXARE IN TOATA PUTEREA CUVINTULUI.

  C.POPULATIA IN UNELE DIN TARILE PUTIN POLUATOARE CE ISI VIND VOUCERELE SE BUCURA CHIAR DE COTA PARTE DIN BANII PROVENITI DIN VINZAREA ACESTORA(VOUCERE).

  NOI LE VINDEM PE ALE NOASTRE ….SI….CU CE NE ALEGEM?….CU DRUMURI FACUTE DE BURTOSI CARE LE FAC ANUL ASTA DE C…T CA LA ANU SA AIBA CE SUGE IAR DE LA STAT?….SUGEARAR MOARTEA SA.I SUGA….NE ALEGEM CU DELTA DUNARII VANDUTA LUI ADRIAN NASTASE SI ACOLITILOR LUI COMUNISTI IN FRUNTE CU ION ILIESCU SI PITIGOIULUI(PROSTANAC),CARE LE FACE CARTILE SA-SI MAI VINDA SI ULTIMA OAZA DE NATURA RAMASA APROAPE NEATINSA DE POLUARE CA DE SUNTEM SUPRAVEGHEATI DE UE:))?
  NE ALEGEM CU OAMENI CE SINT OBLIGATI SA TRAIASCA DIN 700 LEI MINIM PE ECONOMIE?…..CU PENSIONARI CE ISI STRIGA DISPERAREA IN STRADA?….CU TINERI CE NU AU TERMINAT 8 CLASE SI SE GINDESC DEJA SA DEVINA SLAVI PENTRU TARILE VECINE MUNCIND PE MAI NIMIC?..
  TRIST DOMNII MEI TRIST….SI CE SA MAI VB NOI DE TAXE AUTO CAND SUNTEM PRINTRE TARILE CU CELE MAI MULTE TAXE SI IMPOZITE ABERANTE CE TREBUIESC SA ACOPERE HOTIILE DIN BUGETE SI DESFIINTAREA A TOT CE INSEMNA PRODUCTIE…AM DAT TOT CA FIIND NEPRODUCTIV,PAGUBOS SI AU VENIT ALTI AU LUAT PE 1 LEU AU SCHIMBAT SIGLA FABRICII SI AU PRODUCTIVITATE CHIAR EXPORTURI IN CATEVA LUNI… GRESEALA NOASTRA ESTE CA NU CONSTIENTIZAM AUTO DISTRUGEREA NOASTRA TREPTATA…DAR NE ACCEPTAM CONDITIA DE V I C T I M E ALE SISTEMELOR SI NE LINGEM RANILE IN LOC SA R E A C T I O N A M …PARLAMENTUL TREBUIE DESFIINTAT SI IN GENERAL clasa politica SI PAREREA MEA DE TINAR DE 30 SI CEVA DE ANI CARE SA SATURAT DE INCERCARILE SUSPUSILOR DE A MA INDOBITOCI,este…….. SA DAM O SANSA MONARHIEI NUMAI ASA CINEVA CARE ARE TOT POATE FACE CEVA PENTRU CEI DIN JURUL LOR+ONOAREA SI SANGELE ALBASTRU NU SE DILUEAZA CU WHISKY PRIN COTROCENI:)))DARRRRRRRRRRRR GHICITI CE …………..D O R M I M I N B O C A N C I.

 10. Masini

  “timbru de mediu” poluatorul plateste? Daca platesti timbru de mediu aprox 2000euro si dupa o luna faci praf masina deci nu mai poluezi, ce se intampla cu taxa??

 11. mihai

  Sa te …. in ochi Ponta.Sa ma … pe voi si pe taxa voastra de hoti ordinari.ROVANA ESTI O MARE ….De bai astia sa iti iei lumanari la familie si la usl-ul tau .ZDRENTELOR..INCA O REVOLUTIE AS FACE SI MAINE .AVETI NOROC CA NU IESE NIMENI SI TOTI SE VAICARESC AICI,MARI TRANSPORTATORI AU AMENINTAT ….SI AU CASTIGAT…DE CE?

 12. alin

  jos taxa auto jos timbru de mediu hotiilor

 13. banciu

  din punctul meu de vedere Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului României nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule publicată în Monitorul Oficial nr. 119 din 4 martie 2013 este neconstituţional. Iata de ce sustin acest lucru: În conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, un act normativ cu puterea juridică a unei legi nu poate fi modificat sau abrogat decât de un alt act normativ de aceeaşi for?ă juridică, neputând pune sub semnul legii între lege ?i ordonan?ele guvernului fără a se încălca principiul ierarhiei actelor juridice, ?i anume ca o lege organică să fie abrogat printr-o ordonanţă de Urgenţă a Guvernului. Abrogarea nu numai că este nejustificată, netemeinică dar se încalcă dispoziţiile Constituţiei Românie dar şi alte dispoziţii şi prevederi, în special prevederile Legii nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative. Aspect asupra căreia sa pronunţat Curtea Europeană a Drepturilor Omului, consfinţind nelegitimitatea abrogări unei legi printr-o ordonanţă de guvern. Drept urmare considerăm că în această materie avem autoritate de lucru judecat şi în consecinţă OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule publicată în Monitorul Oficial nr. 119 din 4 martie 2013 ce abrogă vechea lege care reglementa taxa de poluare (legea nr. 9/2012) este neconstituţiola

 14. Gica

  Fratilor, noua ne vorbeste despre timbrul de mediu si despre poluare d-na Plumb care circula cu un wv phaeton cu motor de 5,0 tdi cred ca sa gandit la mediu cand si la cumparat.Niste hoti la drumul mare

 15. Marian

  aveti grija oameni buni cu cine votati in continuare

 16. mick

  Taxa de mediu sau timbru sau cum iomai spune nu este decit o aberatie care obstructioneaza libera piata in eu si incalca toate regulile posibile inclusiv ale bunului simtsi daca vom accepta aceasta taxa care se aplica retro la anu ne vom trezi ca pe apartamentul ce l-am vindut 7 ani in urma nu am platit destule taxe si ma voi trezi ca sunt dator la stat cu 5000-10000 de eu si nu am decit sa platesc,eu am o masina din 2006 un Pathfinder si face cam 10.000 eu si dupa calculatorul nou daca vreau sa vind masina trebuie sa platesc vreo 7000 asa ca mai bine o vind pe piese si ramin cu mai multi bani si statului am sa-i dau MU..asa ca nu acceptati taxa ca daca o veti accepta astia ne vor taxa si pe laptele ce l-am supt cin am fost copii.Nu acceptati ca de Fraieri veti fi luati.

 17. vasy35

  sa ne suga ciorapii transpirati din cauza nervilor pe care ii avem din cauza lor.eu zic sa o punem de un miting adevarat.huooooooo….

 18. dom"nu

  Na! la noi suntem bun de plata…tot e ok taxa de mediu ,amenzi…ect…impozite…asigurari,,acize…exorbitante…ECT…Dar mai intai trebuia sa se ocupe cineva sa si fie ceva salarii in p,,,mea ca altfel devine o Jungla!!! tarisoara si ci ne stie cine va fi mancat,atacat,muscat,,vomat

 19. robert

  MITING LUNI 25 MARTIE orele 14 00 PIATA UNIVERSITATII cu deplasare PIATA VICTORIEI orele 16 00 !!! JOS TAXA DE TIMBRU

  DISTRIBUITI PE FACEBOOK SI NE INTALNIM LUNI LA LOCUL STABILIT

 20. dan

  mai este o chestie de care nu se tine cont si ar trebui…am o masina de 13ani cu motor de 2500cmc; la masina asta de 13 ani se plateste impozit, asigurari si restul aici in Romania(in 13 ani adunandu-se destui bani)…nu este corect sa platesc aceeasi taxa ca si aceeasi masina adusa luna trecuta din alta tara, si de pe spatele careia statul nu a castigat nimik…este iar o discriminare facuta fata de masinile inmatriculate in ro de data aceasta…
  PS: a nu se intelege ca am ceva cu masinile aduse din alte tari…este doar o concluzie de care ar trebui sa se tina cont dar din pacate nu se tine…

 21. Vlad

  Eu sant in situatia urmatoare:am obtinut decizia de calcul al taxei de poluare ( cea veche )saptamina trecuta iar ieri nu am putut s-o platesc deoarece mi s-a spus ca a intrat in viguare taxa de timbru ( cea noua )care, dupa calculele mele, este mai mare cu 500 euro.In decizie pe care am primit-o zilele trecute scrie ca pot sa o contest in 30 zile,deci (dupa logica mea ) are o valabilitate de cel putin 30 zile;atunci de ce nu mi se permite sa o platesc.( dar oare mai este ceva logic in zilele noaste? )

 22. cezar

  La masinile: non euro,E1,E2 taxa apare foarte mare pentru ca nu se poate introduce valoarea monoxidului de carbon in acest calculator,abia dupa ce masina trece pe la RAR sa ia noxele si se spune exact cat CO polueaza pe km.Cu acel document de la RAR se merge la ANAF si se face un calcul exact.ANAF nu face calcul decat dupa hartia de la RAR,indiferent ca este E1,E2,E3,E4 sau non euro. In orice caz este o mare prostie.

 23. Rudi

  Sunt efeciv revoltat si foarte nervos !!! Pentru un Renault Megane din 2003 cu Euro 3 pe benzina voi plati taxa de mediu 1762 Euro . Daca as dori sa-l vand la un pret de 2800 Euro , as ramane cu 1038 Euro castig pentru o masina cu full extrase , climatronic si km putini. Deci mai bine nu-l vand si o sa circul cu ea pana se va destrama in bucati cel putin inca 15 ani. Nu o sa-l vand ca sa aiba alt om a masina buna pe doar 1000 Euro.

 24. dragosel

  -nu are rost sa ne agitam atata…se va gasi repede o solutie pentru recuperarea acestei taxe de timbru.
  -85% din romani ai ales aceasta taxa in momentul cand au inlocuit guvernul :)) BRAVO ROMANIA!!!BRAVO USL!!!

 25. Tverde

  Le scapa ceva astora si anume,daca se numeste taxa de mediu,de timbru verde ..ori de poluare doar in combustibil poate fi inclusa si atat!!! Nu poti cere unuia care inmatriculeaza o masina si face 10.000 km / An, acelasi pret care il ceri aluia care face 100.000 km/ An,deci inclusa in combustibil.Doar asa s-ar explica de ce avem acelasi pret la pompe ca si Germania,Austria etc.In plus pentru masina mea am platit in 2006 la inmatriculare 75 mil (era vama atunci) acum comform calculatorului afisat aici mai trebuiesc platiti 6.400 Eur ,macar aia 75 mil de atunci,o sa-i ia careva in considerare.Evident ca doar dracu.Sper ca toata lumea sa inteleaga bataia de joc si sa nu acceptam asa ceva.Si jur ca nu mi-ar parea rau sa vad acesti bani folositi cu cap:parcuri amenajate,gradini botanice,lacuri curatate,pomi plantati,piste pentru biciclete,etc…dar de cand a aparut taxa asta din 2007 ,nimic nu am vazut .Au facut tampitii o pista de biciclete care se termina intr-un copac pe un blv ceva,am vazut la stiri si cred ca la acel copac s-au adunat toti banii nostrii

 26. csv

  Vorbe si iar vorbe ,din fata calculatorului ,,,,dar nimeni in strada ,,,,asa este Romanu ,,,DELASATOR ,,mare in vorbe in rest nimic si de aceea nu o sa mearga nimic in tara asta
  LUATI EXEMPLU DE LA ALTE TARI PENTRU LUCRURI MAI MARUNTE FAC MAI MULT ,,,EU UNU ZIC CA NE MERITAM SOARTA ,,,

 27. geani

  Sa dea Dumnezeu si ma rog din tot sufletul sa plateasca toti hotii si mincinosii din tara asta ,parlamentari peste parlamentari neam de neamul lor si asmd…
  am cumparat in 14,03,2013 o masina euro 4 motor 2497 am intrat pe calculatia veche de taxa si acuma dupa spusele lor trebuie achitata cea din 15 care e absurda .
  idioti nu se poate ca pentru o masina sa platesti taxa mai mare decat valoarea ei …..sa se scoata naibii taxa
  nu gaseste nimeni o solutie sa ne judecam cu ei ?
  nesimtiti …

  • HALAU MARIAN

   BUNA SEARA RUSINE RUSINE SA LE FIE EDILILOR AR TREBUI SA SCOATA TAXA DEFINITIV,ACUMA LUCREAZA PE NOUA TAXA DIN IANUARIE 2013 SI NICI IN MARTIE 15 CUM SE LAUDA NU ESTE GATA PROGRAMUL DE LUCRU,MERGEM IN PRAPASTIE CU ASA GUVERNANTI,TOATE TRANZACTIILE SUNT BLOCATE ,TOT TARA ASTA PIERDE,CU RESPECT

 28. klaus33tur

  uitati aicea taxa la un MITSUBISHI PAJERO,AN 2003,MOTOR 3200 DISEL,VALOARE PIATA MASINA E CAM 7000 EURO,SI TAXA Cat te va costa timbrul de mediu?
  Timbrul de mediu: 14543 EUR

 29. ionut

  niste Nenorociti, ne-au inrobit in taxe si impozite. JOS CU TAXA AUTO SI CU ABERATIILE LUI USL.
  Meeting pe 25 feb cum s-a scris aici, sa nu ne lasam prostiti de niste burticosi hoti care sunt putrezi de bani!!!! Jos cu mafia, hotia si prostia. avem preturi la carburanti ca toata Europa instarita, cu 700lei pe luna ne comparam cu ala din germania si anglia cu 7000lei pe luna. JOS CU TAXA ASTA ABERANTA FACUTA DE HOTIII ASTIA CU 2 NEURONI! SA NU NE LASAM PROSTITI, ne-au ridicat toate preturile si vad astia ca Romanu nu zice nimik, o sa ne calce in picioare, deja suntem calcati , demult….

 30. gigi

  sa ma CAC in taxele si birurile voastre.de ex: platim rovinieta de 3 ori una e in asigurare, alta in pretul carburantului si una frumoasa ce-i poarta si numele: rovinieta. Acum si taxe de mediu.. IN STRADA SA IESIM SI CU PIETRE SA IL ALINGAM DIN TARA PE VRASMASII ASTIA VANZATORI DE NEAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 31. HAIDETI IN STRADA

  Haideti in strada sa ne spunem off-ul. Tineti minte ca la manifestatiile de acum un an s-a suspendat taxa pentru un an?
  Haideti inca odata sa o suspendam de tot!!!

 32. ionut

  trebue sa iesim in strada fratilor , nu se poate asa ceva astia o sa ajunga sa ne jupoae de vi toata ziua taxe peste taxe , timbre de mediu , certificate verzi, gaze scumpite , curent scump, mancare infestata cu ce so putea banu sa iasa!!! , CE DRACU DE TARA MAI E SI ASTA a-m ajuns sami para rau de Ceausescu

 33. ionut

  dumnezeule mare ? pt. un logan din 2005 1,4 benzina , emisie co2 168 , taxa de mediu 1380 eur. SAM MA SUGETI CU TOT CU USL UL VASTRU SI CU PD UL VASTRU CA MERG PE NUMERELE ALUIA DINAINTE SI NU O ONMATRICULEZ

 34. TOUAREG

  HOOOOOOOOOOOOOOOTTTTTTTTTTTTTTIIIIIIIIIIIIIILLLLLLLLLLLLOOOOORRRRR!!!!!! AU CALCULAT SI EI CAT ESTE TAXA DE TIMBRU LA UN MOTOR DE 3000 DIESEL EURO 4 DIN 2008 CU C02 286….AU HABAR CA TAXA ESTE 7500 EURO AM PLATIT 13000 EURO PE MASINA SI DAU 7500 EURO TAXA ???????? SUNTETI CRETINI CE POT FACE ACUM SA MERG IN BULGARIA SA INMATRICULEZ CA TARA NOASTRA E CONDUSA DE IDIOTI? RUSINEEEEEEEEEEEEE NE OMORATI INCET IMPOZITE,TAXE,ROVINETE SI NU OFERITI NIMIC DOAMNA PLUMB TREBUIE IZBITA CU CAPUL DE TOATE CALCULATOARELE SI BIROURILE UNDE MODIFICA EA LEGILE SI CALCULEAZA NORME DE POLUARE CUM PLM O MASINA NON EURO ARE TAXA 500 EURO SI UNA EURO 4 7500EURO AIA NON EURO POLUEAZA IN 5 ANI CAT UN EURO 4 IN 500 DE ANI TREBUIE IESIT IN STRADA LA FEL CA IN GRECIA SA FIM UNITI NU FRICOSI SA FUGIM SI SA ACCEPTAM TOATE LEGILE PUSE PESTE NOAPTE……

 35. IOVI DORINA

  MASINA A FOST INMATRICULATA IN ROMANIA IN 2004 PLATINDU-SE TAXA DE VAMA, NU SE MAI PLATESTE NICI UN FEL DE TAXA LA VAZAREA EI,DEOARECE TAXELE VAMALE NU AU FOST NICIODATA RESTITUITE.ESTE CORECT ACUM SA PLATESTI DIN NOU ?.

 36. XioWang

  Avem atatea site-uri de socializare. De ce nu iesim toti calare peste ei??? Fixat data si ora, si rupt la ei de nesimtiti, jigodii fara scrupule. Ce pot sa faca o mana de jigodii penale in fata unui POPOR????

 37. tudor

  beleasca toti parlamentarii noi suntem fraieri ca dam banii , si facem politica pe la colturi in loc sa ii dam jos Boc nea traso, si putoiu asta neo trage a zis la o conferinta de presa ca nu se va plati taxa de mediu la vehiculele inm ro .

 38. Bogdan

  Consider timbrul de mediu o noua masura ABUZIVA a alesilor nostri.
  A mea este din 2001 si a fost inmatriculata in 2005. S-a platit vama statului roman si inca una consistenta. Sunt tare curios care sunt criteriile dupa care calculeaza statul roman la masina mea timbrul verde – sau de mediu!???? pana acum a poluat de banii aceia sau timbrul va reflecta poluarea ei de pana acum?
  Si as mai vrea sa stiu cum calculeaza ei durata de viata a unei masini din momentul introducerii ei in tara ca sa perceapa o suma fixa ca timbru de poluare. Daca circula doar un an? Polueaza de 2.000 euro, de exemplu? (am dat o suma aleatorie)
  Masina poluaza cit timp merge nu si cit sta. Timbrul de mediu ar trebui asimilat in carburant, care oricum este la un pret exagerat de mare fiind accizat ca naiba.
  Nu sunt de acord cu achitarea unei taxe de mediu la achizitionarea unui autoturism deja inmatriculat in Romania, oricare ar fi el.
  Di nou aberatii legislative, cu care din pacate ne-am cam obisnuit!!!! ??????

 39. nik

  in strada cu toti

 40. ovidiu

  trebuie iesit in strada ca altfel nu facem nimic

 41. cata

  frati romani, inca mai credeti ca tara asta este condusa de noi romanii? treziti-va! sau “desteaptate romane”! au jefuit tot si acum de unde vreti sa mai scoata si ei bani!?

 42. cata

  eu zic sa ne luam carute si cai! pe cai si la lupta! mama lui de opel astra g din 2001!

 43. rubi

  fratilor trebuie sa iesim in strada sa ne aparam drepturile doar suntem cetateni europeni trebuie sa facem ceva cu tibrul de poluare

 44. ha ha

  haha ati vrut usl

 45. mihai

  taxa nu are nici o legatura cu poluarea ci cu foamea de bani. cand te ajung scadentele trebuie sa scoti bani si din piatra seaca, doar ca ar trebui sa plateasca cei care au accesat creditele nu noi cei din clasa de mijloc care muncim pana ne ia dracu ca sa traim decent. Asteptati-va la ce e mai rau fratilor, raul este gata facut in numele nostru si noi vom fii cei care vom plati facturile indiferent cum. romanii sunt cei mai rabdatori supusi dar ferasca dumnezeu sa ne revoltam cu adevarat caci va curge mult mult sange

 46. Antonio

  Haideti sa fim uniti si sa semnan petitia,eu azi am semnat, sau strans app 6000 de semnaturi,semnati si voi petitia JOS Tmbru de Mediu,intrati aici si semnati,nu va costa nimic,
  http://jostimbrudemediu.info/petition.php

 47. Antonio

  Fratilor daca va intereseaza sa dam timbru asta jos,intrati pe site-ul http://jostimbrudemediu.info/petition.php,si semnati petitia,sunt deja 7300,de semnaturi,si da-ti mai departe sa mearga sa stie lumea,sa o dam mai repede jos,nu va costa nimic,haideti sa fim uniti daca vrem ceva cu adevarat!!!

  • ADRIANOPOLIS

   vorba mula pe acest sait 2 lucruri conteaza 1-iesiti in strada daca nu va convine,2-Romani nu au bani pentru aberatiile guvernantilor incapabili de a scoate bani din alceva in afara de TAXE ,BIR,ETC… FACETI SCOLI CU OAMENI PREGATITI PENTRU A DEZVOLTA TARA IN TOATE DOMENIILE SI PEDEPSITI CEI CARE AU DISTRUSO.SIMPLU SI LA OBIECT.SALUT .DACA NU FACEM NIMIC …..GANDITIVA LA VIITORUL COPIILOR.EXEMPLU GERMANIA

 48. dani

  SINGURA SOLUTIE…..INCA O REVOLUTIE

 49. adi

  stabilim o zi si iesim…….cu asa jigodii nu se poate
  haideti pe 15 aprilie.

 50. @roman

  ma confrunt cu o situatie similara. am luat prin leasing o masina recuperata in 2009 (cand a si fost inmatriculata definitiv) si acum am terminat contractul si trebuie sa platesc peste 2000 de euro pentru timbru de mediu. Ai gasit vreo solutie?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)