autovit.ro

Spune-ti parerea despre Programul Rabla 2013!

Programul Rabla 2013 a fost lansat in dezbatere publica, prilej cu care Ministrul Mediului, Rovana Plumb, impreuna cu presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu, au tinut o conferinta de presa in care au facut publice noi informatii despre program.

Pana in data de 22 aprilie sunt asteptate pareri si sugestii privind programul astfel incat dupa aceasta data sa fie validati colectorii si dealerii auto iar la data de 15 mai sa poata incepe distribuirea tichetelor.

REMAT-urile care colecteaza masinile date la casat, producatorii si dealerii auto isi vor putea depune dosarele pentru a se inscrie in Programul Rabla din 2013 incepand cu data de 22 aprilie.

Iata ce este important de stiut pentru cei care planuiesc sa profite anul acesta de ceea ce ofera Programul Rabla:

In primul rand, la acest program, pot participa persoanele fizice si juridice care detin autoturisme sau autoutilitare cu vechime mai mare de 10 ani dar si institutiile publice care au aceleasi categorii de vehicule cu vehime mai mare de 5 ani.

Proprietarul masinii casate va primi toate actele necesare precum certificatul de distrugere, de radiere si tichetul valoric in termen de 10 zile. In ceea ce priveste REMAT-ul, are la dispozitie 30 de zile de la momentul in care primeste tichetele de la AFM sa le distribuie. Cei care si-au dus vechiul automobil la casat, au la dispozitie 45 de zile de la eliberarea tichetului pentru a-l depune la dealerul auto de la care au decis ca doresc sa achizitioneze noua masina. Mai departe, dealerul auto va trebui ca in 90 de zile de la primirea tichetului sa furnizeze masina noua, insa, nu trebuie sa depaseasca data de 20 noiembrie, atunci cand se incheie programul Rabla 2013.

programul rabla 2013

In acest an vor fi distribuite 20.000 de tichete in valoare de cate 1.500 euro (6.500 lei), adica, in total, 30 de miliarde de euro. Dintre tichete, emise o singura data anul acesta, 17.000 vor fi destinate persoanelor fizice si juridice, iar restul de 3.000 institutiilor publice.

Tichetele vor fi transmisibile si vor putea fi decontate, la achizitionarea unei masini noi, pana la 20 noiembrie. Asa cum aminteam in articolul anterior, cumparatorii de autoturisme noi nu vor mai avea posibilitatea unei reduceri mai mari, prin prezentarea mai multor vouchere. Totodata, cei care isi vor achizitiona masini electrice vor beneficia de un bonus suplimentar de 2.500 de euro.

29 Comentarii

 1. Dripci

  “30 de miliarde de euro” – Poate 30 de milioane de euro :).

  • lucian arhip

   Tot un k.k.t,asa cum e totul in tara asta! Numai nesimtiti de guvernanti,sunt aceiasi, indiferent cum ii cheama! Niste hoti si niste talhari la drumul mare,nu stiu decat sa ia,sa impuna dari,impozite,taxe,biruri,…pentru a-si umple ei buzunarele,conturile,cardurile,doar ei si odraslele lor,familiile lor si cu tot neamul lor! De ani si ani de zile toti procedeaza identic,avand un singur scop:sa le creasca “burtile” cat mai mari! Sport national,guvernamental,parlamentar!Si noi nu putem face nimic!

  • vasile

   Programul rabla este foarte bun pentru Romania
   Tichetele trbuie sa fie transmisibile ca altfel nu vad care ar mai fi sensul acestui proiect, deoarece 90% din detinatorii unei rable nu mai au bani sa isi achizitioneze o masina noua si cetateanul din nou ar pica pe locul 2 si bugetul pe locul 1.

 2. 30 milioane euro nu miliarde

  20.000 tichete X 1500 euro = 30 de milioane de euro

 3. 30 miliarde

  Cine stie poate in acte vor fi 30 de miliarde din care tichete 30 milioane iar diferenta cheltuieli de protocol

 4. Ionel

  Firmele care colecteaza masinile ar trebui sa faca dovada ca le recicleaza in 30 de zile si sa nu le mai tina ani de zile in stoc si sa la vanda pe bucati.

 5. byrev

  Dap, exact 30 de milioane e vb nu miliarde, ca deja cu atatia bani se schimba tot parcul auto din romania 😀

 6. alt eu

  Cum e posibil ca o masina cumparata din germania cu 800EUR acuma un an sau o dacia 1310 la pretul de 30mil – 40mil, sa fie data la rabla pe 1500EUR.
  Pe banii cui face statul afacerea asta????????

  • adrian

   sa stii ca potzi da la rabla numai masini inmatriculate in ro inainte de 1 ian 2007…asa ca nu potzi aduce rable din germania..

 7. lumy

  Nu mai dati informatii gresite!….eu lucrez la o societate colectoare si nu s-a inceput sesiunea de inscriere a colectorilor…nici macar nu s-a afisat pe site-ul AFM.De la data cand se afiseaza pe site dispozitia presedintelui AFM ,avem la dispozitie 5 zile sa ne pregatim dosarele de inscriere.Ca si anii trecuti sesiunea de inscriere a colectorilor dureaza cel putin 7 zile.Este posibila distribuirea de tichete la colectori dupa data de 15 mai daca sunt tiparite…O zi buna 🙂

  • alex

   stii cumva daca cu voucherul poti cumpara o masina rulata ,,2007 sau 2008,, de la firmele de leasing sau ceva de genul 🙂

 8. paul

  din cate am citit si au dat si ei seama ca nu toti romanii au bani de alta masina noua si pot fi transmisibile.acum ramane de vazut cu cat se poate vinde un voucher

 9. alt eu

  in anii din urma stim ca statul a decontat un nr de 3tichete rabla pentru achizitia uneia noi, alta afacere din care au beneficiat Vanzatorii de masini si nu proprietarii rablelor care au primit sume modice pe acele tichete.

 10. claudia

  Astazi este 23 aprilie si nu s-a afisat nimic in vederea depunerilor dosarelor la sediul AFM…deci, si anul acesta vom fi dusi cu zaharelul….De ce mai ies pe post si spun ca fac si dreg daca nu se tin de cuvant?????

 11. Csaba

  Cea mai mica problema este milioane sau miliarde. Fapt despre care nu se mai pomeneste este urmatoarea: Doamna Ministru Rovana Plumb se batea in piept la sfarsitul luni martie 2013 ca taxa la euro 4 se va majora maxim cu 10 la suta. Acum 10 minute am vandut un Audi A4 din 2003 la care taxa pana in 15 martie 2013 era de 277,14 Euro. Taxa pe care o va plati cumparatorul este de 504 euro. Nicicum nu mi iese socoteala cu cei 10 %. Aici este problema ca se vorbeste una si se face altceva si se uita, noi uitam. Si permitem ca niste penali sa ne ia banii fara scrupule !!!

 12. adi

  ce va mai mirati atata traim intr-o tara condusa de niste c****ti de politicieni cara numai gura e de ei si mai prosti suntem noi ca le inghitim toate c********e lor

 13. florin

  de ce vechime trebuie sa aiba masina la ultimul proprietar ca sa poata fi casata?sau pot sa ma duc sa cumpar o rabla, sa o inmatriculez,si sa o dau la casat?

 14. sas

  in ce conditii trebuie sa fie masina? sunt masini care stau de 5 ani nu mai au geamuri sunt nrable de tot dar platesc impozuite si taxe la stat intra si astea sau masina trebuie sa fie functinala? Cine stie care sunt conditiile?

  • claudia

   autovehicul uzat – orice autoturism, autoutilitară uşoară sau autospecială/autospecializată uşoară,
   înmatriculat/înmatriculată în Romania, care conţine cumulativ componentele esenţiale (motor,
   transmisie, tren de rulare, caroserie, şasiu, precum şi echipamentele electronice de gestionare a
   funcţiilor autovehiculului şi dispozitivul catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricaţie) şi
   care are o vechime mai mare sau egală cu: 10 ani de la anul fabricaţiei; 5 ani de la anul fabricaţiei,
   în cazul celui aflat/celei aflate în proprietatea unei unităţi administrativ-teritoriale, a unei instituţii
   publice sau a unui institut de cercetare-dezvoltare înfiinţat ca instituţie publică;

 15. viotrel

  20000 de tichete ?o sa iasa circ ca intotdeauna ,ca doar traim intro tara de hoti

 16. cata

  pt cel care a publicat articolul bravo, 30 miliarde ar fi ok, iar pt ionel sa nu-si mai bage unghia in gat ca masinile care se caseaza sunt dacia 1300 sau 1310 deci slabe sperante sa la vinzi ca piese pe bucati.Iar pentru a le casa ai nevoie de autorizatii IONELE, si bani cheltuiti pt ele.

 17. sos

  Daca ai o masina inmatriculata inainte de 2007 , nu esti trecut in carte insa este declarata pe tine la impozite si taxe si poti scoate certificat fiscal, acea masina se in cadreaza la rabla 2013?Astept un raspuns de la conoscatori , multumesc.

 18. lumy

  Certificatul de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale şi alte venituri ale bugetului
  local, eliberat de către autoritatea publică locală în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau
  reşedinţa proprietarul şi este înregistrat fiscal autovehiculul uzat, în termen de valabilitate la data
  înscrierii, în original; din acesta trebuie să rezulte că autovehiculul uzat care face obiectul
  introducerii în program se află înregistrat pe numele proprietarului în evidenţele fiscale ale
  autorităţii publice locale emitente, iar proprietarul nu are obligaţii de plată la bugetul local…In Ghidul PSIPAN 2013 la ART.30 aliniatul 2 spune cu ce acte trebuie sa se prezinte proprietarul la colector,dar recomand sa lecturezi tot Art.30….lectura placuta 🙂

 19. Anyta

  Da se incadreaza. Vei scoate un certificat fiscal pe numele tau , dar iti mai trebuie contractul de vanzare cumparare , fisa de inmatriculare si certificatul fiscal pe care l-a scos atunci vechiul proprietar.

  • claudia

   Doamne fereste! Cred ca glumesti! Proprietar se numeste cel care are masina inscrisa atat la politie cat si la taxe si impozite!!! Cel care apare in actele masinii este proprietar!! Cel cu Contr de Vanz-Cumparare avea datoria sa inscrie masina cand a cumparat-o!!!! Sunt curioasa cum iti valideaza tie PSIPAN-ul CNP-ul celui care a cumparat masina cu CVC si nu a celui care apare in baza de date a Politiei….

 20. Dani

  Este o mare magarie oamenii stau la cozi cu zilele si jegosii astia au dat vouchere-le la cunostinte, niste jegosi.Intr-un fel bine le face si la oameni ca ei i-au ales pe idiotii de la conducerea tarii care se duc acolo doar sa fure si sa se imbogateasca, pe ei nu ii intereseaza absolut deloc de populatie!!!Asta e situatia ,pana nu ne trezim nu avem decat sa rabdam si sa privim la televizor cum isi bat astia joc de noi!!Cand se vor face alegeri ar trebui ca toata lumea sa stea acasa sa nu iasa la vot.Propunerea mea ar fi in felul urmator:Cine doreste sa fie presedintele tarii sa faca un contract cu toate promisiunile pe care le face si daca nu se tine de cuvant automat sa ii fie suspendat mandatul.Numai asa sa iesim la vot !!!

 21. joannamcclure.com/lovely/

  Spune-ti parerea despre Programul Rabla 2013! | Stiri Autovit.ro joannamcclure.com/lovely/ http://joannamcclure.com/lovely/

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)