autovit.ro

Iată ce monovolume de familie poţi cumpăra cu 8.000 de euro

Monovolumele nu sunt modele prea apreciate pe piaţa românească, însă ele oferă o valoare utilă extrem de mare şi sunt, de cele mai multe ori, cea mai bună soluţie pentru o maşină care să satisfacă nevoile întregii familii. Mai jos încercăm să vă propunem câteva variante de monovolume găsite pe piaţa de second-hand din România, cu un preţ maxim de 8.000 de euro şi nu mai vechi de anul 2008.

1.      Peugeot 5008 1.6 HDi, 2011, 125.000 km

Peugeot 5008 are o lungime de 4,52 m şi este disponibil în versiuni atât cu cinci, cât şi cu şapte locuri la interior. Locurile de pe rândul al treilea sunt, la fel ca la aproape toate monovolumele, destul de înguste pentru adulţi. În versiunea cu cinci locuri portbagajul său oferă un volum maxim util de 679 de litri. Dieselul de 1,6 litri dezvoltă 112 CP, este foarte rafinat, silenţios şi extrem de economic. Cu toate acestea, 5008 este o maşină destul de mare şi grea, astfel încât nu vă aşteptaţi la prestaţii dinamice ridicate de la acest motor.

2.      Renault Grand Scenic 1.9 DCi, 2010, 120.000 km

Renault Grand Scenic este un concurent direct pentru Peugeot 5008 şi are aproape aceeaşi lungime (4,56 m) fiind, de asemenea, disponibil în versiuni cu cinci şi şapte locuri. Volumul portbagajului său este mai mic şi oferă doar 645 de litri pentru bagaje. Dieselul de 1,9 litri este oferit doar în versiunea de putere de 130 CP, fiind cel mai potrivit propulsor din gamă, datorită valorii de cuplul ridicate (300 Nm). Consumul este bun, iar motorul silenţios. Grand Scenic este foarte confortabil, însă are un ruliu considerabil în viraje şi o direcţia prea demultiplicată.

Citroen C4 Grand Picasso exterior3.      Citroen Grand C4 Picasso 2.0 HDI, 2009, 145.000 km

Francezii sunt foarte buni la capitolul monovolume, iar asta o dovedeşte şi cel de-al treilea model de origine franţuzească. Grand C4 Picasso are o lungime de 4,59 metri şi poate fi găsit în configuraţie cu cinci sau cu şapte locuri. Portbagajul său oferă un volum util de 630 de litri. Acesta se remarcă prin instrumentele de bord poziţionate central şi volanul cu butuc fix. Dieselul de 2 litri dezvoltă 136 CP, este silenţios şi rafinat. Trenul de rulare este foarte moale, iar direcţia fadă.

4.      Opel Zafira 1.9 CDTI, 2011, 130.000 km

Opel Zafira este cel mai compact dintre motoate modelele prezentate, măsoară doar 4,46 metri şi este disponibil şi el în versiune cu şapte locuri. Zafira oferă un sistem foarte inteligent de arajare a scaunelor din spate, care permite creeare de mai mult spaţiu în funcţie de numărul de ocupanţi. Chiar dacă este mai compact, Zafira este foarte spaţios la interior şi oferă un portbagaj de 645 de litri. Dieselul de 1,9 litri este vivace, plăcut în conducere şi poate obţine valori de consum foarte bune. Este oferit în trei trepte de putere: 100 CP, 120 CP şi 150 CP. Opel Zafira este cel mai plăcut de condus, fiind chiar agil pentru dimensiunile exterioare.

 

În baza criteriilor de selecţie pe care le-am ales mai pot fi găsite şi modele precum Ford S-Max, Seat Altea XL sau VW Touran, dar şi monovolume de clasă mai mică, cu dotări foarte bune sau cu număr de kilometri mai mic.

 

3 Comentarii

 1. Adi

  In nici un caz cele franceze…sunt elegante si ergonomice (si tehnologice) insa pica tot pe ele de la suspensii pana la electronica si elemente motor destul de rapid. Nu le-as cumpara nici la jumatate de pret (nu sunt facute in nici un caz pt Romania).

  Zafira este OK insa nu cu motorul de Fiat de 1.9CDTI. Motoarele de 1.7CDTI, 1.8 sau 2.2 benzina sunt mult mai OK.

  Alte variante care se incadreaza ca buget ar fi Ford C-Max, VW Touran/Sharan, Mazda 5 (auto foarte reusita), Seat Altea (sau Altea XL).

 2. marius

  eu sint foarte multumit de aceasta marca ,detin un pegeout 307sw,1,6 hdi si este o masina foarte fiabila si nu este scump la intretinere,inafara de distributie care ma costat 750 ron,schimbat ulei plus toate filtrele 380ron mie nu mi sa parut deloc mult.Consum mic am masina de 4 ani si inafara de cele spuse mai sus nu am schimbat nmk la ea aud tot felul de povesti ca sant slabe si cade multe la ea ,eu cred ca sint povesti atit povesti

  • Bogdan

   Citroen c4 grand picasso.. Lider… Cei care spun povesti prin parcare, precum ca Citroen ul este o mașină proastă și grea de întreținut, nu au deținut vreodată o mașină Citroen..
   Eu am avut mai multe monovolum uri, printre care și nemțești, aduse direct din Germania, de la proprietari, cât și franțuzești, nerulate în România..
   Concluzia mea este ca, totul la o mașină sh depinde atât de noroc, cât și de cât de servisata regular a fost mașina..
   In plus, am avut mașini Volkswagen care pur și simplu m au disperat prin multitudinea de probleme apărute, așa că, mitul mașinilor franțuzești proaste, cade…. Acum am un Citroen c4 grand picasso 2010,la care mașinile nemțești doar aspira să ajungă ca și confort, consum etc..
   Deci???

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)