autovit.ro

Tu ce SUV second-hand ai alege la 18.000 de euro?

Anterior acestui material am analizat piața auto de second-hand pentru a vedea ce SUV-uri poți cumpăra cu 10.000 de euro, respectiv 14.000 de euro. Astăzi vrem să vedem ce oferă piața în acest moment pentru o valoare mai ridicată, situată in jurul sumei de 18.000 de euro. Pentru ca rezultatele să fie cât mai concludente am ales doar modelele cu an de fabricație mai nou de 2007.

Surprinzător, la această sumă se poate cumpăra aproape orice fel de SUV, indiferent că vorbim despre unul de clasă compactă sau de un SUV premium de clasă mare. Concret, există oferte care pleacă de la VW Tiguan și BMW X1 și ajung la Mercedes ML, Audi Q7 sau chiar Porsche Cayenne. Mai jos am analizat câteva dintre ele.

1.      Mercedes ML 280 CDI, 2008, 165.000 km

SUV-ul celor de la Mercedes concurează in acceași clasă cu BMW X5, dar spre deosebire de aceasta are un cu totul alt comportament. El se descurca foarte bine în teren accidentat, iar pe stradă are un comportament axat foarte mult pe confort. Direcția este foarte asistată, cu o demultiplicare lungă, iar ținuta de drum este una destul de ‘moale’. La modelul 280 CDI, dieselul de 3 litri este prezent în versiunea mai puțin puternică, de 190 CP, dar funcționează silențios. Cutia automată cu 7 trepte nu este foarte rapidă, însă oferă extrem de mult confort, cu schimbări line de la o treaptă la alta.

2.      Audi Q7 3.0 TDI, 2008, 163.000 km

Audi Q7 este unul dintre cele mai mari SUV-uri de pe piață, dar are un comportament mai sportiv decât ML. Trenul său de rulare este setat mai rigid, ceea ce uneori afecteaza confortul, însă reduce ruliul în viraje. Q7 este foarte spațios la interior și are scaune confortabile. În teren accidentat se descurcă onorabil, dar nu mai bine ca ML. Dieselul 3.0 TDI este foarte potent, rafinat, însa în oraș așteptați-vă la un consum de circa 15 l/100 km. Ca și în cazul lui ML, costurile de întreținere sunt extrem de ridicate.

Audi Q5 spate3.      Audi Q5 3.0 TDI, 2010, 104.000 km

Cu o clasă mai mic decât Q7, Audi Q5 este una dintre cele mai bune alegeri când vine vorba de un SUV second-hand. Spațiul interior este foarte generos, trenul de rulare oferă un nivel de confort bun, deși uneori poate fi considerat ușor rigid. Spre deosebire de Q7, Q5 este mai agil, mai plăcut de condus, iar dieselul oferă prestații dinamice mai bune și un consum mai mic. La o comparație directă, anul de fabricație și numărul de kilometri rulați inclina sensibil balanța spre Q5.

4.      Volvo XC90 2.4D, 2009, 135.000 km

Pentru cei care caută un model mai deosebit și poate mai puțin prezent pe strazile de la noi există Volvo XC90. SUV-ul suedez este foarte confortabil, are un tren de rulare elastic și este plăcut de condus în special la drum lung. Interiorul aduce o notă de originalitate foarte plăcută, iar materialele sunt la nivel premium. Dieselul de 2,4 litri are 185 CP (exista și o treapta de putere de 163 CP) și mizează pe mult rafinament și o valoare de cuplu bună, cu prestații de apreciat in zona de turații joase și medii.

Pentru suma de 18.000 de euro se mai pot găsi pe piața second-hand modele precum Mercedes ML 320 sau Porsche Cayenne V6, care au motoare pe benzină, însă considerăm că un astfel de SUV este complet ineficient cu motoare V6 pe benzină. Consumul în traficul urban sare fără prea multe probleme peste valoare de 20 l/100 km. Pentru toate aceste modele de mai sus, trebuie să aveți în considerare și valoare impozitului anual, ce ajunge la 2.160 de lei pentru un motor de 3 litri. Alte modele care pot fi găsite la această sumă în conditii bune sunt: Jeep Grand Cherokee, Lexus RX400, BMW X5 (destul de rar) sau Land Rover Freelander. 

 

6 Comentarii

 1. ccp

  Q5 la 18000.?da cu vreo 250000,300000 pe bord…eventual un duster nou

 2. Bula

  Depinde foarte mult cum cine cumpara masina si pentru ce vrea s-o foloseasca.De exemplu pentru un tanar cu situatie materiala buna un suv rulat cu putini kilometri cu motor pe benzina poate fi o varianta de luat in calcul pentru ca probabil n-o va folosi foarte mult,la drumuri lungi.Si motoarele pe benzina sunt extrem de fiabile spre deosebire de cele diesel si e posibil ca la o eventuala defectiune la un diesel banii pusi deoparte de la consumul mic sa fie cheltuiti pe piese si reparatii si atunci balanta e inclinata egal intre diesel si benzina.Ca sa nu mai vorbim de plusul de imagine dat de un Porsche Cayenne de exemplu si de performantele net superioare unui diesel.

 3. Bula

  Depinde foarte mult cine cumpara masina si pentru ce vrea s-o foloseasca.De exemplu pentru un tanar cu situatie materiala buna un suv rulat cu putini kilometri cu motor pe benzina poate fi o varianta de luat in calcul pentru ca probabil n-o va folosi foarte mult,la drumuri lungi.Si motoarele pe benzina sunt extrem de fiabile spre deosebire de cele diesel si e posibil ca la o eventuala defectiune la un diesel banii pusi deoparte de la consumul mic sa fie cheltuiti pe piese si reparatii si atunci balanta e inclinata egal intre diesel si benzina.Ca sa nu mai vorbim de plusul de imagine dat de un Porsche Cayenne de exemplu si de performantele net superioare unui diesel

 4. BPK

  Am eu un X5 3.0D E70 2008 la 18.500-19.500 cu 138 mii+ KM .achizitionat pe firma ,de la reprezentanta , carte service. si nu gasesc client.

  • ccp

   Sint convins ca multa lume ar vrea un x5 si la ce spui tu acolo cred ca si pretul e ok,dar …e un mwre dar…intretinerea costa pina la luna si-napoi,pretul la combustibili e enorm si ghici….vor continua sa se scumpeasca…sa nu mai vb de taxe si impozite…cit e un motor de 3l la impozit? 6-7000lei anual?rca? Sa dau atitia bani statulyi?Mai bine merg in hawai de banii aia si-I DAU M… statului…zicea cineva mai sus de tineri cu bani…sa fim seriosi banii sint o specie pe cale de disparitie din romanica…dovada?priviti cu atentie in jur

   • Robb

    Excelent ccp !Daca as alege sa-mi iau SUV cel mai ok ar fi un G AMG !Restul sunt tentative de SUV.
    La Romani imaginea conteaza.Multi locuiesc cu familia in blocurile insalubre,pline de mucegai construite de Ceausescu ,dar isi cumpara masina(SUV) de 18.000 euro !
    Bravo lor !

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)