autovit.ro

Iata ce trebuie sa stii despre procedura de inmatriculare a unei masini

Desi unele proceduri ar trebui sa fie foarte simple, majoritatea din ele ne ocupa extrem de mult timp si sunt, de cele mai multe ori, o adevarata provocare. Procedura de inmatriculare a unui automobil nu face exceptie si este una dintre cele mai complexe operatiuni pe care trebuie sa le faci atunci cand vine vorba de masina ta. Totul implica foarte multe acte, timp pierdut la cozi si drumuri in mai multe locatii.

Pe scurt: procedura de inmatriculare a unei masini

Urmatoarele documente iti vor fi necesare in procesul de inmatriculare a masinii:

• Cererea solicitantului inmatricularii;

• Fisa de inmatriculare vizata de radiere din partea Directiei Impozite si Taxe Locale (DITL) de care apartine vanzatorul si vizata de inscriere din partea DITL de care apartine cumparatorul;

• RCA valabil 6 luni pe numele noului proprietar – original si copie;

• Taxa de inmatriculare;

• Taxa de talon;

• Decizia si dovada de plata timbru de mediu sau adeverinta din care reiese nerestituirea taxei atat in varianta originala cat si copie;

• Actul de dobandire (contractul de vanzare – cumparare, factura de achizitie etc);

• Certificatul de autenticitate emis de Registrul Auto Roman (RAR) in original;

• Cartea de identitate a noului proprietar – original si copie sau imputernicire dar si carte de identitate imputernicit sau CUI (pentru persoane juridice).

In cazul in care toata procedura ti se pare prea complicata sau pur si simplu nu ai timpul necesar pentru a trece prin toti pasii de unul singur, poti sa apelezi la o firma specializata cu inmatricularea autovehiculelor, cum ar fi, de exemplu, servicii-inmatriculare.ro. Pe acest site exista chiar si un numar de telefon la care puteti sa sunati pentru a obtine consultanta gratuita.

4 Comentarii

 1. Sofer

  Doamna/domnisoare Ana Blanita, titlul acestui articol trebiuie sa fie “Reclama pentru servicii-inmatriclare.ro”.
  Pentru ca aici NU ESTE TOT CEEA CE TREBUIE SA STI DESPRE INMATRICULAREA AUTO.

 2. CURTEANU CORNEL

  Buna ziua,sant cetatean roman stabilit in ELVETIA si doresc sa inmatric.masna mea in ROMANIA la BRASOV locul meu de origine avec domiciliu.Marca masini HYUNDAI TUKSON 2,0 L CRDI code 01 pusa in circulatie in 07.11.07 cod de emisione B04 cap.cilindr.1991cm cubi.Va rog sa ma informati procedura si cheltuiala necesara.Multumesc pentru atentie.CURTEANU.

 3. Horea

  Am achizitionat recent un autoturism ( pe persoana fizca ) inmatriculat in Bucuresti;eu sunt din provincie .Firma respectiva a inmatriculat autoturismul nou,in 2012,si este platita si taxa de mediu.La cumparare,s-a mentionat in certificatul de inmatriculare instrainarea autoturismului catre noul proprietar.Intrebarea mea este urmatoarea:
  -in conditiile in care inregistrez autoturismul la Serviciul Taxe si Impozite local ( provincie ) este necesara inmatricularea autoturismului la politia judetului pe raza in care domiciliez ( in termen de 30 zile ) sau pot circula pe o durata mai lunga de timp cu numerele de Bucuresti ?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)