autovit.ro
B SECTIUNI

Șapte semne că trebuie să verifici sistemul de frânare

Nu este niciun dubiu că sistemul de frânare este pe primul loc atunci când vorbim despre siguranța mașinii tale. Un sistem de frânare care nu funcționeză corect sau care nu este în parametri optimi poate pune în pericol viața ta și a pasagerilor din mașina ta. De aceea, este foarte important să ai mereu grijă la eficiența sistemului de frânare și la semnele care prevestesc faptul că trebuie să mergi la un service pentru o verificare efectuată de profesioniști. Dar care sunt semnalele pe care sistemul de frânare le transmite atunci când ceva nu este în regulă? În continuare, îți prezentăm șapte semne care trebuie să te facă să vizitezi un service profesionist pentru a inspecta sistemul de frânare.

 

1. Zgomote la frânare: atunci când auzi sunete suspecte care apar la acționarea pedalei de frână pot exista probleme cu discurile sau plăcuțele de frână. Totuși, anumite plăcuțe de frână au un suierat specific care nu reprezintă o problemă. În cazuri rare, pietricelele se pot bloca în sistemul de frânare.

2. Volanul trage într-o parte sau alta la frânare. Acesta este un semn clar că forța de frânare este inegală pe cele două părți ale mașinii. O inspecție este foarte importantă.

3. Pedală foarte moale: dacă pedala de frână este prea moale și plăcuțele au priză când aceasta este apăsată foarte mult.

4. Pedală foarte tare. Acest simptom poate avea legătură cu sistemul de servoasistare. În orice caz, este clar că sistemul de frânare are probleme. Până la service mergeți cu viteză moderată pentru a putea controla frânarea.

placute de frana5. Frânele cuplează la cea mai mică apăsare a pedalei – frânarea nu se poate efectua progresiv și gradual, iar reacția sistemului este prea brutală.

6. Vibrații la frânare. Acest simptom poate semnala ovalizarea discurilor de frână. În aceste momente, la frânări de la viteze mai mari de circa 70-80 km/h există vibrații care se transmit foarte clar în volan. Un efect secundar al acestei probleme este uzura suplimentară pe care o suportă elementele de la trenul de rulare. Discurile trebuie schimbate cât mai repede posibil. De asemenea, evitați vitezele ridicate.

7. Cel mai simplu de interpretat semn legat de sistemul de frânare este atunci când se aprinde martorul specific în bord. Cauza poate fi lichidul de frânare sub nivel sau uzura plăcuțeor de frânare. Cert este că problema trebuie investigată de un profesionist.

Recomandarea nostră este să nu treceți cu vederea sunetele suspecte sau orice fel de semnale negative care vin de la sistemul de frânare. În acele momente, siguranța celor din mașină, dar și a colegilor din trafic fiind periclitată.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)