autovit.ro
B SECTIUNI

Mașină de familie mai nouă de 2010 și sub 8.000 de euro

Ai trecut de vârsta de 20 de ani, ai lăsat în urmă visurile de a avea un Golf GTI sau un cabriolet și ai ajuns la momentul în care ai nevoie de o mașină de familie spațiosă, confortabilă, fiabilă, cu un preț care să nu depășească un buget de 8.000 de euro. Pentru acești bani poți să găsești pe piața second-hand mașini foarte bune, economice și cu un rulaj decent. Iată mai jos care sunt câteva dintre opțiunile principale.

 

Pentru criteriile prezentate mai sus, una dintre cele mai interesentante opțiuni este Skoda Octavia, un model de clasă compactă cu o caroserie mai mare decât alte modele din clasă. Astfel, Octavia este extrem de spațioasă la interior, are un tren de rulare confortabil și poate fi găsită cu un rulaj de puțin peste 100.000 km. Cel mai potrivit propulsor este dieselul 1.6 TDI de 105 CP, foarte economic. Pentru același buget, dar cu un rulaj mai mare se găsește și dieselul 2.0 TDI de 140 CP, mai elastic și mai sprinten, fără valori de consum prea ridicate.

 

O altă variantă de luat în seamă sunt modelele de clasă compactă în versiunea de caroserie break. Astfel, ele oferă foarte mult spațiu interior, sunt versatile și ușor de încărcat, indiferent că vorbim despre căruciorul sau pătuțul copilului. Principalele variante care se încadrează în criterii sunt VW Golf, Ford Focus sau Opel Astra, toate fiind disponibile cu motorizări diesel economice. În principal, diferențele dintre aceste modele sunt destul de mici, cu plusuri și minusuri pentru fiecare, mai importantă fiind starea mașinii, modul cum a fost întreținută și rulajul sau anul de fabricație.

 

Pentru același buget se pot gasi chiar și modele de clasă medie, precum Opel Insignia sau chiar VW Passat însă, de cele mai multe ori, acestea au un număr de kilometri destul de ridicat și sunt slab echipate comparativ cu modelele de clasă compactă. Totuși, ele oferă mai multă prestanță, sunt mai bine izolate fonic și au un tren de rulare mai bine cizelat, dar fără să fie sensibil mai mari la interior.

 

monovolum de familieExtrem de interesantă este și clasa monovolumelor compacte, precum Opel Zafira, Renaul Grand Scenic, VW Touran sau Ford Grand C-Max. Acestea au la bază platformele utilizate de modelele de clasă compactă ale constructorului respectiv, dar sunt mult mai spațioase la interior, cu o modularitate excelentă și soluții de depozitare inteligente. Totuși, ele nu sunt la fel de plăcute la conducere, fiind mai puțin agile și dinamice decât un break compact. Pentru cine are nevoie de spațiu interior, monovolumul este alegerea perfectă.

 

Este foarte important ca, indiferent de alegerea făcută, să verificați mașina într-un centru specializat pentru a detecta orice problemă ascunsă, care poate aduce cheltuieli ridicate în timp.

4 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)