autovit.ro

Piața second-hand – mașini sub 3.000 de euro, mai noi de 2005

Cauți un model second-hand care să nu depășească bugetul de 3.000 de euro? Ofertele pe piața mașinilor de ocazie sunt destul de multe, dar este important să știi care este mediu în care mașina va fi utilizată. Ai nevoie de o mașină mică pentru oraș sau ai nevoie de un model capabil să te ducă un weekend la munte sau chiar într-o vacanță mai prelungită? Iată câteva variante din ambele categorii.

 

Pentru cei care caută un model pentru traficul urban recomandăm următoarele variante:

1. smart fortwo/forfour

Micul citadin poate fi achiziționat respectând criteriile de mai sus în ambele versiuni de caroserie. Trebuie știu că versiunea fortwo nu poate fi utilizată decât în traficul urban, motorizările și dimensiunile mici făcând modelul de clasă mini unul excusiv pentru oraș. Versiunea forfour are la bază modelul Mitsubishi Colt, cu care împarte platforma și motorizările, este sensibil mai spațios la interior, dar este dezvoltat tot pentru utilizarea preponderent urbană.

2. Opel Corsa

Modelul de clasă mică al celor de la Opel poate fi achiziționat chiar și cu micul diesel 1.3 CDTI, un motor extrem de economic, chiar dacă nu excelează la capitolul rafinament. Pentru cei care nu circulă mulți kilometri pe an există versiunile echipate cu motorizările pe benzină de 1,2 și 1,4 litri, destul de silențioase și plăcute la conducere. Totuși, într-un trafic urban aglomerat nu vă așteptați la valori de consum foarte bune.

 

Alte modele care intră în această categorie pot fi: Renault Twingo, VW Polo, Fiat Grande Punto sau Skoda Fabia.

 

Modele care te pot duce confortabil într-o vacanță sunt cele din clasa compactă:

Opel Astra H Caravan1. Opel Astra H

Pentru criteriile de mai sus se poate găsi pe piața SH un Opel Astra H, dar cu motorizarea de bază 1.4 Twinport de 90 CP. Aceasta este silențioasă, dar nu poate avea pretenții dinamice și nici nu este foarte economică în traficul urban. Cu mașina plină, la drum lung trebuie condusă destul de turat, ceea ce poate crește consumul. Totuși, există și versiuni diesel, dar ele au un număr destul de ridicat de kilometri.

2. Ford Focus II

Cele mai multe oferte pentru Focus sunt cu dieselul 1.6 TDCI, un motor economic. Acesta poate obține valori de consum foarte bune chiar și în trafic urban aglomerat. La același buget există și motorul 1.6 pe benzină, cu un rulaj mai redus. Focus este un model foarte echilibrat, cu un interior spațios, dar cu materiale prea dure pentru consola centrală.

 

Tot în clasa compactă există modele precum: Renault Megane sau Peugeot 307.

 

Esențial – verifică orice mașină cumpărată într-un service specializat.

Un comentariu

  1. Alexandru Pas

    Mi-ar fi placut ca cel care a scris acest minunat articol sa ii informeze pe clienti la ce riscuri se expun cumparand o masina de 3000 de euro din anul 2005.Desi timbrul de mediu este mai mic la motoarele pe benzina RaR ul este mai scump.Totodata voi clientii ar trebui sa fiti constienti ca ar fi mai bine sa va limitati la un an mai mic,eventual si la mai putine dotari dar sa incercati sa gasiti o masina de calitate cu un istoric clar.Din proprie experienta ca si dealer nu recomand o masina atat de noua la un asemenea buget deoarece e mai importanta calitatea decat anul.Inca o data aceasta presa de specialitate se bazeaza pe date 0 din piata reala si clientii creduli se lasa jacmaniti de samsari si cumpara masini cu sute de mii de km vopsite la fel de des ca parul unei cucoane de Dambovita.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)