autovit.ro

Sfaturi pentru întreținerea corectă a mașinii

O întreținere preventivă este întotdeauna benefică pentru mașina ta. Dacă respecți câteva lucruri simple poți face economii semnificative pentru bugetul alocat mașinii tale. O întreținere corectă este importantă și ține mașina mereu într-o stare foarte bună, gata de orice drum. Iată mai jos câteva sfaturi care se pot dovedi foarte utile.

 

1. Dacă există chiar și o mică defecțiune, repar-o imediat

Atunci când există o problemă, oricât de mică, este foarte important să o rezolvi imediat. O mașină care merge cu uzuri ridicate pentru anumite componente sau cu daune, va uza suplimentar și alte componente. Astfel, în timp, nu vei avea de schimbat sau reparat doar ceea ce era inițial defect, dar și daunele conexe care au apărut datorită reparației întârziate. Așadar, repară orice defecțiune imediat cum ai observat-o pentru a nu produce alte daune.

 

2. “Ascultă” mereu mașina pentru a depista defecțiuni

Ai ajuns să îți cunoști foarte bine mașina. Acesta este un pas important. Mai departe este bine să asculți mereu dacă nu există zgomote suspecte. Fii mereu atent la vibrații sau la lucruri care par să nu funcționeze bine. Când descoperi asemenea sunete care nu existau, este bine să îți pui întrebări despre ceea ce ar putea să nu funcționeze corect. Respecta regula de mai sus și mergi la un mecanic dacă nu poți depista singur cauza problemei.

 

 3. Respectă intervalul dintre revizii

Întreținerea corespunzătoare a mașinii poate aduce beneficii importante de-a lungul timpului. Respectă programul de întreținere și schimbă uleiul, toate filtrele, fără să faci economii inutile la acest capitol. Este important să respecți programul de întreținere mai ales dacă plănuiești să păstrezi mașina pentru o perioadă lungă de timp.

 

 1. sfaturi utile4. Spală mașina regulat

Este important să speli mașina regulat și nu doar pentru a o face mai frumoasă. Mizeria are rolul de a reține umiditatea, iar aceasta grăbește apariția ruginii. De asemenea, este important să cureți urmele lasate de păsări. Acestea au rol coroziv și atacă lacul și vopseaua. Dacă sunt lasate prea mult timp fără să fie curațate, daunele provocate nu vor mai putea fi reparate nici măcar cu un polish, ci doar cu o revopsire a elementului. La fel de important este să cureți regulat mașina pe timp de iarnă, deoarece substanțele utilizate pentru deszăpezire sunt daunătoare pentru caroserie.

 

În timp, mașina o să te servează pe cât de bine o întreții, așa că ai grijă de ea, respectă intervalele de revizii și protejează vopseaua prin spălări regulate.

2 Comentarii

 1. florin

  la cati km se schimba uleiul de cutie la un golf 6 plus cu dsg

  • Cristi

   Depinde de câți km are. La Suzuki SX4 din 2009,la 100.000 km, schimb uleiul și filtrul la 10.000 km. La fiecare 10.000 km fac revizie la: baterie, alternator, filtre, anvelope, plăcuțele de frână, bucșe, lichid de frână, etc. Mai bine sa previi decât sa tratezi.
   Spre exemplu, în urma cu 3 săptămâni am făcut revizie full la mașină, la verificarea bateriei a rezultat semnul “Atenție!”. Am zis sa o mai las o lună! Fix ieri am găsit-o moartă! Astăzi a trebuit sa o schimb. În fine, este un exemplu de prostie pe care am făcut-o și nu recomand la nimeni sa procedeze la fel dacă timpul este mai important decât banii.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)