autovit.ro

Serviciul de car-sharing devine disponibil în România

România intră în rândul multor orașe europene în care este oferit un sistem de car-sharing, prin care poți utiliza o mașină pentru cât timp își dorești, de la câteva minute la mai multe zile. Practic, mașinile din acest program sunt parcate prin oraș, iar tu le poți utiliza în baza unui sistem de plată pre-pay sau a unui cont activ pe site-ul companiei. Primul oraș din România ales pentru acest proiect este Cluj-Napoca. Iată care sunt detaliile acestui proiect.

 

Acest sistem funcționează cu succes în multe din orașele europene, fiind ideal pentru omul modern. Ai nevoie doar uneori de mașină și ai nevoie de ea doar în anumite zone. Astfel, prima companie care a pornit un asemenea sistem în România pune la dispoziția utilizatorilor 50 de mașini. Jumătate dintre acestea au cutie automată și doar două locuri, iar cealaltă jumătate dispune de cinci locuri și cutie manuală. Toate mașinile sunt fabricație 2015 și sunt achiziționate în leasing operațional. Dar de ce s-a ales Cluj-ul?

“Am ales Cluj-Napoca pentru lansarea primului serviciu de car-sharing din România deoarece am considerat oraşul ca fiind unul dintre cele mai tehnologizate din ţară, un smart-city. Încercăm să revoluţionăm transportul cu aceste maşini şi cu tehnologia folosită. Un client îşi face un cont pe site-ul nostru, îşi introduce date, plus o copie după permisul auto, îşi trece modalitatea de plată preferată – datele contului bancar pentru debit direct sau cardul de credit, primeşte un username şi parolă, îşi descarcă aplicaţia noastră pe telefonul mobil, după care are acces la întreaga flotă de maşini a serviciului de car-sharing. Îşi alege cea mai apropiată maşină care este liberă într-o parcare a Primăriei sau din standul special, deschide portiera cu aplicaţia, îşi ia cheia din torpedo şi poate pleca”, a declarat unul dintre reprezentanții companiei pentru Mediafax.

Așadar, un cont și o aplicație pe telefonul mobil sunt tot ceea ce ai nevoie pentru a putea utiliza sistemul de car-sharing. Prin intermediul aplicației, clienții pot vedea unde exact este parcată mașina, ce configurație are, cât carburant are și cât de curată este. Returnarea mașinii se face tot într-o parcare special destinată sau a Primăriei.

Car-Sharing

Cât costă?

Pentru modalitatea de plată există două variante. Prima este să cumperi minute prepaid de pe site-ul serviciului la un cost de 1,0 leu pe minut sau se poate plăti după fiecare cursă, costul fiind 1,24 de lei pe minut. În acest cost sunt incluse plata parcărilor, asigurarea full-Casco, dar și carburantul utilizat. Fiecare mașină este dotată cu GPS pentru a putea fi urmărită pe hartă, iar fumatul în interior este interzis. Pentru viitor, planurile companiei prevăd extinderea în Timișoara și București.

 

4 Comentarii

 1. radu

  17 euro/oră este foarte mult,să nu mai zic ca pe 24 ore o să plătești 406 euro.În România se închiriază mașini cu 24 euro/zi și voi cereți 17 euro/oră?

  • meme

   pai astia din Cluj isi permit 406 euro pe zi,de aceea au si implementat programul acolo…. :))

  • vivi

   gigel e cu tot cu asigurare si combustibil si fara batai de cap sa te certi cu prostii de la inchirieri cum ai adus-o de ce ai adus-o asa garantie de achitat etc…Gindeste asa: intr-o ora faci 60-100 km imparti 17 euro la 60 km si cit da? 1,24 ron pe kilometru deci ia mai fa tu cite o artmimetica asa… e mai ieftin ca taxiul frate…si nu are pret pornire…Eu zic ca e bussines de viitor…

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)