autovit.ro

Analiză: Chrysler PT Cruiser (2000-2010)

Chrysler a beneficiat de o perioadă de glorie în Europa acum 10 ani de zile, iar unul dintre modelele cu care a atras atenția a fost atipicul PT Cruiser. Un model greu de categorisit cu linii retro, PT Cruiser a atras în special publicul feminin.

Chrysler PT Cruiser a fost un model ciudat pentru piața auto europeană. Lansat inițial în Statele Unite, modelul avea să fie adus și în Europa în anul 2000. Deși avea silueta unui mic monovolum cu design retro, PT Cruiser este mai degrabă un automobil de clasă compactă. Poate primi doar cinci pasageri, dar are un portbagaj suficient de încăpător, dovedindu-se a fi un automobil suficient de practic. Bancheta se poate rabata asimetric pentru a facilita încărcare unor obiecta mai voluminoase.

Deși s-a bucurat de un aspect inspirat din look-ul hot-rod american, PT Cruiser nu are nimic dintr-un muscle car. Partea tehnică este comună cu cea a modelului Chrysler Neon, un model nu foarte reușit al constructorului american. Ținuta de drum este corectă, dar suspensia este prea fermă, iar direcția prea ușoară. Performanțele sunt decente, indiferent de motorul ales, însă ar fi bine să ne ferim de cutia automată cu patru trepte, prea lentă și cu probleme.

chrysler_pt_cruiser_eu-spec_16

Cea mai bună alegere este versiunea echipată cu motorul diesel CRD de 2.2 litri și 120 CP de origine Mercedes-Benz. Este o alegere mult mai bună față de modelele inițiale echiapte cu motorul pe benzină de 2.0 litri și 140 CP, variante ce au fost fabricate până la finalul lui 2004. Deși modelele echipate cu motor diesel oferă cuplul suficient și o economie decentă de carburant, acestea se dovedesc a fi destul de zgomotoase. O variantă mai interesantă este un PT Cruiser facelift, versiune ce a fost introdusă în 2005, echipat cu motorul diesel common-rail de 2.2 litri de 150 CP. Mai există și o versiune echipată cu motor pe benzină de 2.4 litri, dar nu o recomandăm din cauza taxelor mari și a consumului mare de carburant.

chrysler_pt_dream_cruiser_series_2_6

Deoarece este un model rar, un PT Cruiser cu o istorie de service bine documentată este greu de gasit. Au fost raportate probleme la suspensie și cutia de viteze, deci o verificare amănunțită este necesară înainte de achiziționare. Finisările interioare din plastic de proastă calitate vor avea urme de uzură, iar problemele electrice sunt și ele destul de des întâlnite pentru acest model.

Pe Autovit.ro sunt disponibile câteva exemplare Chrysler PT Cruiser, iar prețurile variază între 3.900 și 5.600 euro. Pe lângă varianta cu cinci portiere, Chysler a produs și o variantă cabrio a modelului PT Cruiser.

4 Comentarii

 1. Ciprian

  Salut .am un Crysler PT Cruise 2008. 2.2 diesel. va rog daca poate cineva sa ma ajute cu o informatie cu privire la amplasarea tabloului de sigurante pentru faza scurta . nu am gasit tabloul ca sa inlocuiesc siguranta. mentinez ca am gasit un tablou de sigurante langa filtrul de aer,dar nu era nici o siguranta arsa. nu gasesc celalalt tablou . multumesc.

  • Viorel Cotoara

   Ciprian, abia acum am citit postarea ta. Si eu am un PT Cruiser 2006 si am avut aceeasi problema cu faza scurta. Trebuie sa ajungi la o reprezentanta PT Cruiser (Auto Verona de ex) si acolo iti sterge o eroare din computerul masinii. Nu cauta cutia cu sogurante si nu asculta de altii ca sa cumperi modulul de comanda. Ceea ce iti scriu este absolut sigur. Daca ai intrebari, nr meu este 0720535316. Cu bine, Viorel

 2. gabriel

  salut,
  am un Pt Cruiser din 2001 si am o intrebare:
  -cum pot seta luminile din oglinda retrovizoare interna sa se aprinda odata cu deschiderea usilor?
  multumesc anticipat!

 3. vasile ovidiu

  pe panoul central in stanga radioului am un buton rotund de marimea unei monezi de 5 bani pe care este incorporat un led rosu. nu stiu ce se intampla cind se cuplează in jos si ledul se aprinde

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)