autovit.ro

Ce verificari trebuie sa cer la service?

In situatiile in care verificarea la fata locului facuta de tine sau de un specialist ridica semne de intrebare cu privire la anumite aspecte ale masinii sau unele verificari nu au putut fi efectuate, iti recomandam sa iei in calcul investigatii suplimentare intr-un service autorizat de marca.

Verificand masina la un service autorizat de marca vei putea face o diagnoza computerizata pentru a afla anumite probleme la partea electrica si o verificare corespunzatoare pe rampa, pe care nu o poti face la vizionarea masinii.

La service este foarte important sa ceri verificarile de care ai nevoie si sa nu mergi pe produsul sau oferta standard de verificare. Aceasta din urma poate sa nu acopere ceea ce iti doresti sau sa includa aspecte pe care le-ai verificat deja.

Astfel, iti recomandam sa ceri urmatoarele verificari:

– O verificare pe rampa, sub masina, in care sa se verifice: semne ale unor daune si suduri, starea traseului de evacuare, eventuale scurgeri de lichide, articulatiile.
– O verificare pe standul de frane si amortizoare pentru a vedea daca sistemul de franare si suspensia functioneaza corespunzator. Sunt elemente de siguranta foarte importante si relativ costisitor de reparat in cazul in care au probleme.
– O diagnoza computerizata cu tester care sa interogheze urmatoarele module: ABS, ESP (daca exista), airbag-uri, pompa de inalta presiune (in cazul motoarelor diesel), injectoare, turbina, EGR, filtru de particule (DPF).

In urma acestor verificari vei primi un raport in care vei vedea daca sunt probleme. Cei din service vor fi obligati sa iti spuna problemele pe care le-au gasit si care sunt solutiile pentru rezolvarea lor, inclusiv estimarea costurilor.

Faptul ca la finalul verificarii vei primi un deviz cu estimarea costurilor necesare eventualelor reparatii reprezinta un bun instrument de negociere cu vanzatorul.

Important! Nu pleca de la service fara un raport scris din partea lor in care sa fie specificate toate defectele gasite la masina.

Un alt avantaj de a verifica masina la service autorizat de marca este ca, la anumite marci, poti verifica istoricul de revizii al masinii in service-urile din reteaua marcii respective (la nivel de tara si chiar la nivel european). Pentru acest lucru este nevoie sa mergi la service cu proprietarul masinii si acesta sa isi dea acordul privitor la verificare.

5 Comentarii

 1. iscru

  Imi place de sfaturile d-voastra,si va doresc succes in continuare.

 2. Cristi

  Este o greseala, textul articolului nu corespunde cu sectiunea ”Ce verificari trebuie sa cer la service ?”.
  Textul este identic cu cel de la ”Cum verific istoricul masinii si cum calculez timbrul de mediu ?”
  M-ar interesa sa stiu totusi ce verificari trebuie sa cer la service.
  Multumesc 🙂

 3. Ray

  Iar verificarea airbag cu tester este o mare greseala pot fi matrasite cu rezistente …. si pe tester nu va da eroare…. aceste rezistente se pun imedit dupa airbag pe cablaj si mint calculatorul mașinii ca este totul ok cu airbag-urile …. se pun inclusiv pe centurile de siguranță cele cu pretensionare…

  • Mihai Cune

   Verificarea cu testerul se coreleaza cu inspectia fizica a zonelor in care se afla airbag-urile si centurile de siguranta. Un ochi format poate sa observe urme suspecte in aceste zone si sa mearga cu investigatiile mai departe.
   Mai mult decat atat, poti folosi o camera endoscopica pentru a ajunge sub bord si sa inspectezi fizic airbag-ul pasagerului. Apoi, airbag-urile din stalpii de la parbriz si din stalpul central sa poate vedea relativ usor.

 4. GiGi M.

  Sunteti foarte buni cunoscatori ai psihologiei cumparatorului de auto. Daca citeam de la inceput sfaturile voastre ma scuteam de chinurile “facerii” schimbului de masina.
  Recomand tuturor celor care vor sa cumpere si chiar sa vanda o masina sa citesca mai intai recomandarile voastre si sa scape astfel de toate “influentele” binevoitorilor fie din on line fie din of line care nu se pricep.
  Mi-as dori si consideratii despre autoturism nou versus second hend dar si despre electrice si hibride cu avantaje si dezavantaje
  Mii de multumiri

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)