autovit.ro

Cum verific istoricul masinii si cum calculez timbrul de mediu?

Acum este momentul sa faci primele verificari pentru masinile de pe lista scurta a caror disponibilitate a fost confirmata la pasul anterior. Toate aceste verificari se pot face online, dureaza foarte putin si iti pot furniza informatii relevante despre fiecare masina in parte.

Cea mai importanta este verificarea istoricului auto, pe care o poti face pe InspectorAuto.ro, unde ai nevoie doar de VIN (seria de sasiu) si dureaza maxim 5 minute.

Vei putea afla istoricul de incidente al masinii: numarul lor, data la care au fost inregistrate, cat de grave au fost si daca au existat elemente de caroserie revopsite sau reparate, daca masina figureaza ca furata, decodarea completa a VIN-ului, dotarile din fabrica ale masinii si culoarea originala.

Poti verifica atat masinile cumparate din Romania cat si masinile aduse din Europa.

Daca rezultatul verificarii istoricului auto de mai sus este unul pozitiv, masina nu figureaza cu incidente sau a avut doar incidente minore, iar datele tehnice si optiunile prezentate de vanzator corespund cu cele din raportul InspectorAuto.ro e momentul sa treci mai departe la vizionarea masinii.

Daca rezultatul raportului de istoric este unul negativ, masina figureaza ca furata sau a avut incidente majore in trecut, renunta la vizionarea acelei masini si sa treci la urmatoarea de pe lista scurta.

Un alt pas important este calcularea timbrului de mediu, in cazul in care acesta nu este platit sau a fost platit si recuperat. Poti face acest lucru pe http://blog.autovit.ro. Pentru acest calcul ai nevoie de norma de poluare, nivelul emisiilor de CO2 si data primei inmatriculari in tara de origine.

Unii vanzatori trec in mod voit in anunt o valoare mai mica a emisiilor CO2 sau o norma de poluare superioara (ex: Euro 4 in loc de Euro 3) pentru a micsora artificial valoarea taxei.

Pentru calcularea exacta a timbrului de mediu se iau valoarea emisiilor de CO2 si norma de poluare inscrise in cartea de identitate a masinii. In cazul in care masina nu are carte de identitate emisa de RAR sau este mai veche de 2007 va trebui ca vanzatorul sa mearga la RAR pentru a solicita emiterea cartii de identitate sau completarea ei cu emisiile de CO2.

Pentru calcularea timbrului de mediu reprezentantii ANAF iau in calcul doar valorile trecute in cartea de identitate emisa de RAR. Orice alte documente nu sunt luate in calcul!

9 Comentarii

 1. Eu

  Iar mâncati ……”

 2. Victor Dantis

  Corect,unde pot gasi taxa de imatriculare corecta,multumesc frumos.

  • je

   intri pe site-ul ANAF-ULUI si acolo introduci datele pe care le cere formularul si afli cel mai aproape de adevar ce te intereseaza.da cautare google calculator taxa inmatriculare anaf

 3. marius

  stiu ca sa mai intamplat sa aduci o masina trecuta ca fiind de exemplu euro 4 iar la noi, dupa verificare sa o treaca in acte ca euro 3

 4. du-teTare

  Sigur ca da….

  1) daca nu are intrare in reprezentata nu apare in istoric
  2)daca esti descurcaret, o intrare in service se sterge usor
  3) daca platesti 12 euro pentru fiecare masina pe care te gandesti sa o cumperi….pfff

  • Mihai Cune

   Salut,

   Diferenta intre istoricul de service (revizii) si ceea ce oferim noi este fix partea de daune, care in cele mai multe cazuri nu figureaza in istoricul de revizii si te poti pacali foarte frumos.

   Mai mult decat atat, bazele noastre de date din Romania acopera aproximativ 85-90% din tot ce inseamna incidente pe CASCO, RCA si multe service-uri , deci mult mai mult decat reprezentantele.

   Se stie foarte bine faptul ca in cele mai multe cazuri daunele pe RCA nu ajung sa fie reparate in reprezentante.

   Referitor la pretul unei verificari, noi recomandam ca rapoartele de istoric sa se solicite in special pentru masinile de pe lista scurta (1-3), nu pentru toate masinile pe care le gasesti pe site.

 5. soso

  Ce porcarie de muls bani de pe prosti, de unde stie INSPECTOR AUTO daca are elemente revopsite sau nu masina doar nu area nea Gigi vopsitoru sau alti alde vopsitori conectat pistolul de vopsit la unternet sa contorizeze ce vopseste,pffff,,,CE VRAJEALA PT PROSTI

  • Mihai Cune

   Salut, soso,

   Din fericire tehnologia in ziua de astazi este mai evoluata si nu trebuie sa punem contor pe pistoul lui nea Gigi vopsitoru. 🙂

   Bazele noastre de date din Romania acopera aproximativ 85-90% din tot ce inseamna incidente pe CASCO, RCA si anumite retele de service-uri din Romania.

 6. Mihai Cune

  Pentru cine este interesat, pe linkul de mai jos pot fi gasite prarerile utilizatorilor InspectorAuto.ro
  https://inspectorauto.ro/ro/testimoniale/

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)