autovit.ro

Societatea de asigurări Carpatica a intrat în faliment însă polițele încheiate rămân valabile

Societatea de asigurare Carpatica a intrat oficial în faliment. Clienții care au polițe valabile la această societate vor trebui să se adreseze pentru despăgubiri către Fondul de Garantare a Asiguraților.

Carpatica Asig este una dintre cele mai mari societăți de asigurare ce au activat pe piața românească. În domeniul auto, Carpatica Asig are peste un milion de polițe active. Societatea se confruntă însă de ceva vreme cu grave probleme financiare, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să solicite falimentul companiei. ASF a precizat că polițele emise de către Carpatica Asig vor rămâne valabile până la data expirării, plata despăgubirilor către clienții Carpatica și către terți urmând a fi asigurate de către Fondul de Garantare a Asiguranților.

“Poliţele de asigurare emise de Carpatica Asig rămân în vigoare până la data expirării. Societatea avea la data de 30.06.2016 un portofoliu de 1.310.852 de contracte de asigurare, dintre care 936.089 poliţe RCA. Potrivit tuturor evaluărilor ASF, piaţa asigurărilor poate absorbi implicaţiile ieşirii Carpatica Asig din industrie fără afectarea stabilităţii şi a funcţionalităţii sistemului”, a anunțat ASF.

RCA_1

Fiecare asigurat poate primi despăgubiri de la Fondul de Garantare de cel mult 450.000 lei, efortul financiar estimat pentru Fondul de Garantare fiind de 624 milioane de lei.

Carpatica este a doua societate de asigurări din România care a intrat în faliment și nu mai are dreptul de a emite polițe, după ce societatea Astra Asigurări a urmat același curs în luna august a anului trecut. Pe piața din România mai activează încă două companii care au probleme financiare și se află în acest moment în redresare: Euroins și City Insurance.

În afară de aceste societăți, pe piața polițelor RCA mai activează Allianz-Țiriac, Generali, Asirom, Omniasig, Groupama și Uniqa.

6 Comentarii

 1. Mihai

  “Fiecare asigurat poate primi despăgubiri de la Fondul de Garantare de cel mult 450.000 lei” = adica 100.000 EUR….adica frectie daca Doamne fereste omori pe cineva. Adica romanii dau bani pe o polita RCA care acopera pana la 5.000.000 EUR in caz da vatamari corporale si pana la 1.000.000 EUR pentru daune materiale si Fondul de Garantare mai apoi acorda maxim 100.000 EUR ???? E FURT PE FATA !!! La fel a fost si cu ASTRA. A avut un prieten RCA la ei, a lovit un C-Class nou, pragul stabilit de Fondul de Garantare a fost de 10.000 EUR n cazul ASTRA, adica a platit din buzunar diferenta…. AR TREBUI DATI IN JUDECATA CEI DE LA FONDUL DE GARANTARE !!! Cumperi o polita si apoi daca intra firma in faliment polita mai acopera doar 1%-5% din valoare initiala pt care a fost emisa ???!!!! FURT PE FATA !!!

 2. George

  Cum sa stai linistit cand esti acoperit pana la doar 100000eur?E absurd!Daca sunt victime cine despagubeste pana la 5 milioane euro?Voi care scrieti un articol chiar aveti habar ce acoperire are un RCA?

  • Adi

   pai astia care scriu articole li se pare ca 100.000euro e “wooowwww”, habar nu au cat e STANDARD acoperirea la ORICE RCA din ROMANIA prin lege!

 3. Robert

  De ce dezinformati oamenii??? Polițele încheiate rămân valabile insa acoperirea garantata de Fondul de Garantare este infima !!!

 4. Sorin

  “polițele încheiate rămân valabile” insa acopera 2% din cat ar trebui sa acopere. Luati-va tzeapa toti cu articolul asta!

 5. Victor

  Linistit sa stea ala care a scris articolul ca habar nu are de nimic, Despagubire iti mai da mama mare. oricum suma maxima este infima. daca faci accident din greseala ta faci puscarie GARANTAT!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)