autovit.ro

Taxa auto trebuie restituită integral, iar guvernul se gândește la o nouă formă a timbrului de mediu

Așa cum am anunțat acum câteva luni, statul român a decis că taxa auto va fi restuită într-un sistem de plăți eșalonate pe perioada a cinci ani. Curtea Europeană de Justiție a decis că acest sistem este neconform și a recomandat plata integrală a taxei.

Proprietarii de automobile înmatriculate între 1 ianuarie 2007 și 1 martie 2013 pot solita la ANAF restituirea taxei de mediu plătite. Statul român a decis să înapoieze acest bani după ce a pierdut o serie de procese intentate de către proprietarii nemulțumiți. Sistemul pe care ANAF dorea să îl folosească implica returnarea sumelor plătite în mod eșalonat pe parcursul a cinci ani.

Însă socoteala statului român a fost dată peste cap de Curtea de Justiție a Uniunii Europene care a decis că această de metodă este neconfomă și a recomandat plata integrală a sumelor. Oficialii statului spun că nu există bani pentru a putea plăti integral sumele către proprietarii de automobile ce au plătit taxa de mediu între 2007 și 2013.

timbrul de mediu

Ministerul Mediului a declarat deja, prin vocea ministrului Cristiana Pașca Palmer că s-a constituit o comisie care va analiza toate variantele pentru a putea respecta decizia Curții Europene de Justiție.

Tot ministul mediului a mai declarat că se lucrează la o nouă variantă a timbrului de mediu, într-o variantă mai echitabilă ce ar urma să fie implementată din toamna acestui an.

“Lucrăm la o nouă variantă de taxă de timbru, avem un grup de lucru şi sper ca, până în toamnă, când reintrăm în activitatea intensă pe domeniul acesta, să venim cu o variantă care sper să fie mai echitabilă pentru toată lumea şi inclusiv pentru principiul “poluatorul plăteşte”, care este de fapt fundamentul unei astfel de taxe”, a spus ministrul Cristiana Pașca Palmer.

 

3 Comentarii

 1. Mihai

  “Proprietarii de automobile înmatriculate între 1 ianuarie 2007 și 1 martie 2013 pot solita la ANAF restituirea taxei de mediu plătite.”
  PROPRIETARII actuali sau cei din 2007-2013 ???

 2. Ghelbanoiu sorin

  Noi ceilalti care am pltit dupa 2013 cum mai recuperam banii?

 3. Alex

  De fapt UE controlata de banci vrea sa taxeze toate autovehiculele,inclusiv cele inmatriculate inainte de 2007 si NE VA BAGA ALTA TAXA IN BENZINA PLUS IN ROVIGNETA IN FUNCTIE DE NORMA DE POLUARE,se va da lunar cate 20 de euro,adica aprox 85 de lei!! ASTA E NOUA MAGARIE!!

 4. Marius

  O intrebare la voi legata de aceasta taxa auto.daca ai cumparat o masina si nu are taxa recuperata.O poti recupera tu sau doar cine a platito o poate recupera?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)