autovit.ro

Ministerul Transporturilor a publicat o nouă listă a autostrăzilor ce vor fi construite până în anul 2036

Ministerul Transporturilor a publicat astăzi o hartă interactivă în care sunt expuse autostrăzile și drumurile expres ce vor fi construite în țara noastră până în 2036. Însă, cine mai poate crede promisiunile, având în vedere starea actuală a infrastructurii din România?

Pe harta publicată de Ministerul Transporturilor vedem o serie de proiecte care fac parte din Master Planul de Transport. O parte din proiectele prezentate pe această hartă sunt în construcție, altele nu există în afara hârtiei. Ministerul își propune ca toate proiectele să fie finalizate până în anul 2036. Planul prevede inclusiv o centură a Bucureștiului în regim de autostradă, alta decât actuala centură, care va fi transformată în drum expres. Noua centură ar trebui să aibă o lungime de 54 km, va purta numele A0 și va fi finalizată în 2023.

screen-shot-2016-10-04-at-18-26-40

În plan mai apare și autostrada A12, ce va lega orașul Pitești de Craiova. Conform planului, aceasta va fi finalizată în 2018, un termen extrem de optimist, pentru acest segment neexistând nici măcar o licitație pentru realizarea lucrărilor. Sunt prevăzute și elemente din Autostrada Transilvania sau A3, ce va lega capitala de Brașov cu termen de finalizare 2020, dar și Autostrada Moldova A5 ce va lega orașul Brașov de Bacău, cu termen de finalizare 2026. Același plan mai prevede și o autostrada A8 pe traseul Tg. Mureș – Tg. Neamț – Iași – Ungheni. Termen de finalizare: 2019 (sectorul Tg. Neamț – Ungheni) și 2026 (sectorul Tg Mureș – Tg. Neamț).

Planul prevede și o serie de drumuri expres ce poartă indicativul DX. Dintre acestea merită menționat drumul expres DX1 ce va lega Capitala de Craiova via Alexandria și Caracal dar și DX2 între Craiova – Drobeta Turnu Serverin – Lugoj. Aceste două drumuri expres au ca termen de finalizare anul 2031, respectiv 2032. Un alt drum expres important ar urma să fie DX5 ce va lega Moldova pe traseul Buzău – Focșani – Bacău – Roman – Suceava – Siret. Acest drum ar urma să fie realizat în segmente cu termene de finalizare între 2020 și 2024.

Harta interactivă completă publicată de către Ministerul Transporturilor poate fi consultată AICI. Rămâne de văzut câte dintre aceste promisiuni vor fi îndeplinite.

5 Comentarii

 1. Criss

  Bine ca fac liste, de 25 de ani tot fac liste, sa nu zica romanu ca ei sant degeaba acolo, dar nu se apuca nimeni de treaba. Nu stiu cat o sa-i mai suporte oamenii pe lacheii astia de parlamentari…sper ca nu mult..

 2. Alberto

  Ministerul Transporturilor sa publice lista dupa alegeri, nu inainte cu 2 luni, si s-o publice cu ce se va realiza in cei 4 ani cat stau la conducere, nu pe 100 de ani. La ce bun sa ma laud eu acum ca fac pe draq ghem, iar pe urma sa plec si sa ramana sa faca altii, indiferent care ar fi ei? Hai ca va dau eu case gratis si masini de cate 100 de mii de euro in urmatorii 30 de ani. Dar peste 3 luni, dupa alegeri, ori spun ca nu sunt bani, daca ies tot eu, ori spun ca eu va dadeam, dar au venit altii, sa va dea ei ca daca nu nu sunt eu de vina, ori, daca aia altii chiar va dau, va spun ca vedeti, v-am zis eu ca va dau? Mie sa-mi multumiti… Vorbe goale. Nu valoreaza nimic lista asta. Fix frectie.

 3. Sorin

  Vise… ?! …Ei nu sunt in stare sa faca un pasaj cu 2 benzi de 500m in 5 ani la Berceni si vor sa faca sosea express de 100km Pitesti-Sibiu prin dealuri ??!! Poate in 50 ani o termina numai pe aceasta… Iar restul povestilor cu Pitesti Craiova pana in 2018 etc sunt pure aberatii.

 4. Matei Corvin

  Ce glumă proastă. Să vedem fapte nu promisiuni comuniștilor..

 5. Eu

  Aroganta și incompetența. Nu sunt în stare de nimic.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)