autovit.ro

Ministerul Afacerilor Interne anunță că din 20 mai ITP-ul expirat atrage automat și suspendarea dreptului de circulație al automobilului

Din 20 mai 2018, regulile devin mai aspre pentru șoferii care circulă cu ITP-ul expirat. Expirarea ITP-ului va atrage automat și suspendarea înmatriculării, deci mare atenție la data când trebuie efectuată inspecția tehnică periodică.

Ministerul Afacerilor Interne anunță înăsprirea regulilor pentru șoferii care nu efectuează la timp inspecția tehnică periodică a automobilului personal. Astfel, începând cu data de 20 mai 2018, ITP-ul expirat atrage automat și suspendarea temporară a autovehicului.

Dacă organele abilitate constată că vehiculul circulă fără ITP valabil, vor suspenda dreptul temporar dreptul de circulație prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare. Va fi aplicată o amendă și se va emite o dovadă fără drept de circulație.

Astfel, din 20 mai va fi aplicată suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru ITP expirat. Suspendarea încetează automat atunci când vehiculul trece o nouă inspecție tehnică periodică. Certificatul de înmatriculare și plăcuțele sunt restituite apoi de către Poliția Rutieră.

Aceeași măsură este valabilă și pentru circulația cu un autovehicul cumpărat sau vândut și care nu a fost trecut pe numele noului noului proprietar în termen de 90 de zile de la data înstrăinării.

Un comentariu

  1. Ioan

    In Scandinavia daca masina este scoasa din circulatie ITP-ul se prelungeste cu perioada cat a fost scoasa. De ex. daca astazi am facut ITP-ul anual si peste 3 luni scot din circulatie masina pentru 4 luni se va prelungi data la care trebuie facuta verificarea cu 4 luni. Si tot asa. Pai daca tin masina scoasa din circulatie 10 luni din an inseamna ca trebuie sa fac ITP-ul dupa 2 luni de circulatie?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)