autovit.ro

Proiect: Taxa pentru traversarea podurilor de la Cernavodă și Giurgeni ar putea fi desființată

Un proiect depus la Parlament de un grup de 66 parlamentari face referire la desființarea taxei de pod pentru Fetești-Cernavodă și Giurgeni-Vadu Oii, șoferii plătind deja o taxă pentru drumurile publice în forma rovinietei.

Oricine a mers cu mașina la mare este familiar cu plata taxei de pod de la Cernavodă. Aceeași taxă există și pentru podul de la Giurgeni-Vadu Oii pe vechiul drum spre mare. Un grup de parlamentari consideră această taxă inutilă și au depus un proiect de lege ce prevede eliminarea ei. Proiectul spune că este o dublă impunere, șoferii plătind deja o taxă de drum în forma rovinietei.

“Taxa de trecere peste aceste poduri a fost introdusă din rațiuni pur financiare, dar suntem în prezența unei duble impuneri, atâta timp cât utilizatorii drumurilor publice din România plătesc rovinieta, care reprezintă o taxă pentru utilizarea drumurilor și podurilor amplasate pe drumurile naționale și autostrăzile din România”, se precizează în expunerea de motive pentru inițierea acestui proiect de lege.

Grupul de parlamentari mai spune că taxa este discriminatorie pentru locuitorii din zona Dobrogei afectând agenții economici din zonă.

Taxa pentru podul de la Fetești-Cernavodă este de 13 lei, iar dacă nu este achitată, amenda poate ajunge la 130 lei. Taxa se poate achita la stațiile de taxare sau electronic.

2 Comentarii

  1. Paul Pitran

    Demult spuneam ca dobrogenii sunt discriminati, pentru ca sint singurii romani care trebuie sa plateasca pentru a ajunge acasa.
    Iar treaba cu dubla impunere nu este doar in acest caz. Onor guvernantii nostri si nu conteaza culoarea lor politica, au grija sa ne “jumuleasca” de bani, cum cred ei.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)