autovit.ro

Tronsonul Aiud-Turda al autostrăzii A10 a fost deschis circulației publice

Circulația auto pe loturile 3 și 4 ale autostrăzii A10 ce leagă orașul Aiud de Turda a fost deschisă oficial. Șoferii pot folosi cei 30 de km de autostradă cu o viteză maximă de 120 km/oră.

Compania Naționala pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere a anunțat recepționarea celor două loturi din autostrada A10, loturi ce leagă orașele Aiud și Turda. Întârzierea față de termenul inițial pentru finalizarea lucrărilor este de doi ani.

Cei 29 km inaugurați au fost gata încă la de începutul acestui an, dar recepționarea lucrării a fost întârziată din diverse motive.

“Se circulă pe 29 de km din Autostrada Sebeş – Turda. Loturile 3 şi 4 au fost recepţionate astăzi. Comisia de recepţie la terminarea lucrărilor a inspectat şi analizat lucrările executate în cadrul acestor două loturi. Comisia a admis realizarea recepţiei şi a fost semnat procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor”, precizează CNAIR într-un comunicat de presă.

Autostrada A1

Pe tronsonul nou inaugurat al autostrăzii A10 viteza maximă permisă este de 120 km/oră. Autostrada A10 leagă orașele Sebeș și Turda pe distanta de 70 km, urmând să înlesnească conexiunea dintre autostraăzile A1 Orăștie-Sibiu și A3 Gilău-Câmpia Turzii către Cluj-Napoca atunci când vor fi finalizare și loturile 1 și 2.

10 Comentarii

 1. Jiji

  “Comisia de recepţie la terminarea lucrărilor a inspectat şi analizat lucrările executate în cadrul acestor două loturi.”

  Noroc ca nu a fost vorba decat de 29 de km. Daca erau vre-o 3-400, comisia analiza si inspecta timp de vre-o 10 ani de la terminare. In ritmul asta, la vre-o 2000 de kilometri cat ar fi nevoie in Romania, daca printru-n miracol se vor realiza in urmatorii 20 de ani, receptia lucrarilor va dura cateva sute de ani.

  • Dumitru

   Ce frumos arată si are si 6 benzi pe sens. Viteza de 120km/h este bună că altel nu intri bine ca trebuie sa iesi.
   Felicitari guvernului.

 2. Alexandru Tote

  Tocmai ce am parcurs acel tronson de autostrada si nu are decat 25 km.

 3. Ciprian

  De ce doar 120 km/ora. Cu 130 nu se poate sau, iar, suntem mai destepti ca restul tarilor din Europa. Suntem originali. Sa ne scriem pe ” tricoaie” ca vrem cu 130 ?

 4. Rosioru Montaniard

  A10? Ce comicarie e asta?

 5. Lucian

  SUCEAVA IASI GALATI CEVA AUTOSTRAZI ? LA PASTELE CAILOR ! ITI RUPI CREIERII PE LA DRUMUL DE LA CUCA 100 KM DE GAURI ! HALAL TARA RUPTA DE GROPI !

 6. Gabriel

  Am fost ieri pe aceasta bucata de autostrada. Este OK. Felicitari.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)