autovit.ro

Volvo va limita viteza maximă la 180 km/oră pentru toate modelele noi începând din 2020

Volvo anunță o măsură inedită pentru creșterea siguranței automobilelor produse de marca suedeză: din 2020, toate modelele noi vor avea viteza maximă limitată la 180 km/oră.

Siguranța pasagerilor și a pietonilor este extrem de importantă pentru constructorul suedez Volvo. Marca scandinavă a inovat permanent în acest domeniu, iar ținta declarată este reducerea la zero a victimelor rezultate din accidente rutiere în care sunt implicate automobile Volvo.

Pentru a ajunge cât mai aproape de acest țel, Volvo a anunțat oficial că începând cu anul 2020, toate automobilele noi produse de marca suedeză vor avea viteza maximă limitată la 180 km/oră.

Viteza excesivă este una din principalele cauze ce provoacă accidente mortale, iar Volvo trage astfel un semnal de alarmă.

“Volvo este un lider în domeniul siguranței auto. Cu toate că limitarea vitezei nu este un remediu universal, merită să luăm această măsură dacă salvăm o viață,” a declarat Håkan Samuelsson, șeful Volvo.

Pe lângă limitarea vitezei maxime pentru automobilele noi, Volvo caută soluții pentru limitarea automată a vitezei atunci când automobilul trece pe lângă o școală sau un spital.

Viteza excesivă rămâne una din principalele cauze pentru accidente fatale. În Statele Unite ale Americii, 25% din accidentele mortale produse în 2017 au fost cauzate de viteza excesivă.

Volvo mai atrage atenția și asupra altor factori care provoacă accidente: condusul sub influența alcoolului sau a drogurilor și neatenția la volan provocată de uzul telefonului mobil în mers.

2 Comentarii

  1. Phenom

    Eu sincer ma indoiesc ca majoritatea accidentelor, chiar si mortale, sunt cauzate de viteza. Majoritatea accidentelor sunt cauzate de neatentia provocata de diversi factori.
    Ma intristeaza faptul ca producatorii de masini inloc sa faca motoare mai fiabile, sa dezvolte tehnologii care sa reduca uzura pieselor, sa mareasca autonomia isi pierd timpul cu prostii din astea inutile. Adica ce, daca te ciocnesti la 150 – 160 la ora esti ok, sau cum? Stupid.

    • Tuddor

      Ai perfecta dreptate ! Viteza e pe unul din ultimele locuri in clasament, dar depasirea limitei de viteza aduce bani la buget! Nu e doar simplu, e si avantajos ( ca politician) sa “combati” viteza! Despre conditiile de trafic, atentia la volan, acumularea de coloane interminabile datorita unor linii continue inutile sau betoane care delimiteaza sensurile de circulatie indiferent daca acolo s-au produs sau nu accidente – deci fara legatura cu siguranta circulatiei – sunt subiecte care depasesc capacitatea de procesare a “alesilor” – din pacate nu doar de la noi!!!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)