autovit.ro

Primarul Capitalei anunță o posibilă taxă pentru mașinile înmatriculate în afara Bucureștiului

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a propus introducerea unei viniete electronice pentru circulația în București a automobilelor înmatriculate în alte județe sau alte țări. De asemenea, cele mai poluante mașini vor fi și ele taxate.

Dacă vor fi aprobate, noul set de taxe va fi aplicat începând cu data de 1 ianuarie 2020.

Conform măsurilor anunțate de Gabriela Firea, automobilele ce tranzitează Capitala și nu sunt înmatriculate în București sau Ilfov vor trebui să achite o vinietă electronică. De asemenea, toate automobilele cu norme de poluare non-Euro, Euro 1 și Euro 2 nu vor mai putea circula în centrul Bucureștiului. Automobilele Euro 3 vor trebuie să achite o taxă suplimentare pentru a avea acces în centrul orașului.

Vinieta electronică pentru automobilele înmatriculate în alte județe sau alte țări care tranzitează Capitala se va numi Oxigen-B (București) și va costa 10 lei/zi sau 1.900 lei/an.

Automobilele cu norme de poluare non-Euro, Euro 1 și Euro 2 nu vor mai putea circula în centrul Capitalei. Pentru automobilele Euro 3, accesul în centru va fi permis după achitarea unei viniete electronice numită Oxigen-C (Centru) ce va costa 75 lei/lună sau 900 lei/ an.

Amenzile pentru circulația automobilelor ce nu corespund normelor de mai sus în zonele restricționate, fără achiziționarea vinietei electronice, vor fi cuprinse între 1.500 și 2.000 lei.

Zona de Acţiune pentru Calitatea Aerului (ZACA) de va afla în perimetrul delimitat de: P-ța Victoriei – bd. Iancu de Hunedoara – şos. Ștefan cel Mare – str. Polonă – str. Mihai Eminescu – str. Traian – bd. Nerva Traian – bd. Gheorghe Șincai – str. Lânăriei – Calea Şerban Vodă – bd. Mărășești – str. Mitropolit Nifon – bd. Libertății – Calea 13 Septembrie – str. Izvor – str. B.P. Haşdeu – str. Vasile Pârvan – str. Berzei – str. Buzești – P-ța Victoriei, inclusiv limitele acestuia.

Supravegherea zonei centrale restricționate se va face cu ajutorul a 58 de camere video, iar accesul în București va fi supravegheată cu 136 camere video. Motocicletele şi scuterele nu vor fi afectate de acesta măsuri.

3 Comentarii

 1. Constantin

  Nu comentez dorinta celor care traiesc in Bucuresti daca sunt sau nu de acord cu politica edilului pe care l-au ales.
  Dar ce s-ar intampla daca fiecare edil al unui judet al tarii ar aplica aceiasi moneda doar pentru masinile de Bucuresti care tranziteaza fiecare oras al tarii de dragul reciprocitatii?
  Totusi nu credeti ca pupincurismul UE nu este decat o ipocrizenie.
  Ce masuri antipoluare a luat Firea sau guvernantii care fac datorii externe in numele Poporului Roman prin simpla interzicere a defrisarii Romaniei, sursa principala de regenerare a surselor poluante?
  Aaaaa, astea sunt afaceri si nu ne putem atinge de defrisari dar prostii de Romani trebuie sa plateasca de 1000 de ori incompetenta celor pe care i-au ales sa’i reprezinte.

  • Robo_Tic

   Reciprocitate in materia anti-poluarii nu ar fi sa se impuna aceleasi reguli doar bucurestenilor ci tuturor celor care nu sunt domiciliati in orasul respectiv. Adica sa fie aceleasi reguli pentru TOATA LUMEA, in marile aglomerari urbane.
   O data si o data trebuie sa intervina si la noi masurile anti-poluare. Circulati si voi pe-afara sa vedeti diferenta de calitate a aerului.
   Nenea Constantin, vorbesti de “regenerarea surselor poluante”… cred ca nu ai uzul termenilor folositi.

 2. Stroliv

  Mi se pare mai mult decât corect să se aplice aceleași reguli pentru toată lumea. Am tot respectul pentru Bucureșteni și pentru primarul ales de ei, dar nu cred că ceilalți trebuie să fie mai prejos doar pentru că sunt din “provincie”, adică mai de la țară. Și alte orașe sunt poluate, și un bun exemplu sunt orașele de pe Valea Prahovei și Brașovul unde în zile libere vin foarte multe mașini din București.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)