autovit.ro

6 răspunsuri la întrebări despre sistemul de aer condiționat

Căldura tot mai accentuată din ultima perioadă a crescut rata de probleme pentru sisteme de aer condiționat ale mașinilor. Datorită solicitărilor intense și temperaturilor care în trafic pot trece ușor peste 45 de grade, sistemele de aer condiționat au devenit indispensabile. Mai jos încercăm să răspundem unor întrebări care apar în mod frecvent cu privire la sistemul de aer condiționat al mașinii.

 

  1. Care este principala cauză pentru nefuncționarea sistemului de aer condiționat?

Principala cauză este pierderea freonului. Acesta se pierde într-un ritm mai accentuat la mașinile vechi, prin pori foarte mici ai furtunașelor sau pe la garnituri. De aceea, se recomandă o verificare completă a sistemului la fiecare 3 ani.

  1. Trebuie să se piardă tot freonul pentru ca sistemul de aer condiționat să nu mai funcționeze?

Nu. Chiar și o pierdere parțială a freonului va determina sistemul să nu activeze compresor. Totuși, AC-ul poate funcționa cu o pierdere parțială de freon, dar temperatura aerului suflat nu va fi în parametri optimi.

  1. Care este temperatura corectă a aerului la ieșirea pe gurile de ventilație?

Atunci când sistemul funcționează perfect și este setat pe cea mai joasă temperatură, aerul trebuie să aibă o temperatură de circa 3-8 grade la ieșirea pe gurile de ventilație.

poze

  1. Compresorul de aer condiționat funcționează zgomotos. Ce se întâmplă?

În general, momentul în care compresorul începe să funcționeze zgomotos anunță faptul că acesta este la finalul vieții. Totuși, există și alte cauze posibile: refrigerat greșit, aer în sistem, ulei necorespunzător în compresor.

  1. Aer în instalație? Ce înseamnă asta?

Aerul poate ajunge în instalație dacă sistemul nu este complet golit înainte de realimentarea cu freon. Pentru performanțe optime, sistemul nu trebuie să conțină mai mult de 2% aer. Pentru fiecare 1% creștere, va exista o creștere a temperaturii aerului suflat de instalație cu 1 grad. Mai mult de 6% aer în instalație poate duce la funcționarea ineficientă a sistemului.

  1. Aerul suflat prin gurile de ventilație miroase urât. De ce?

Mirosul urât apare în momentul în care pe instalația de aer condiționat s-au dezvoltat bacterii sau mucegai. Acest lucru nu determină doar apariția mirosului urât, ci este foarte periculos pentru sănătate. În aceste cazuri se recomandă utilizarea unui spray special care se găsește în comerț.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)