autovit.ro

60% din tichetele programului Rabla au fost deja epuizate

Programul Rabla se dovedește a fi un program de succes, în doar două luni fiind epuizate 60% din tichetele disponibile pentru persoane fizice. Ministerul Mediului spune că deja 11.850 de români și-au achiziționat un automobil nou casând unul vechi.

Pentru ediția 2015 a Programului de Stimulare a Innoirii Parcului Auto Național au fost alocate 20.000 de tichete pentru persoane fizice. La doar două luni de la debutul programului, peste jumătate din acestea au fost epuizate. 11.850 de români și-au achiziționat un automobil nou, iar dintre aceștia 371 au cumpărat mașini ecologice pentru care au fost folosite 422 de ecobonusuri. În categoria mașinilor ecologice intră automobilele cu emisii mai mici de 100 grame de dioxid de carbon per kilometru.

Rabla-2013“Este ceea ce ne doream prin noua configurare a Programului Rabla și prin mărirea substanțială a valorii ecobonusurilor: să creștem numărul mașinilor nepoluante pe șoselele din România. Cred că suntem pe drumul cel bun, mai cu seamă dacă ne uităm la Programul Rabla de anul trecut, când numărul total de mașini nepoluante achiziționate cu ecobonusuri a fost de doar 38, pe întreaga perioada de derulare Rabla”, a spus ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

În 2015, înainte de începerea programului Rabla, s-au vândut 60 de automobile cu emisii poluante de sub 100 grame CO2/km, dintre care cele mai multe au fost mașini cu propulsie hibridă convențională.

Pentru acest an, programul Rabla a inclus ecobonusuri diferențiate, care se adaugă primei de casare de 6.500 lei, precum și cu posibilitatea cumulării a maxim două ecobonusuri. Ecobonusurile acordate au valori diferite: 750 lei pentru achiziționarea unui automobil cu emisii poluante mai mici de 100 g CO2/km, 1.500 lei pentru achiziționarea unui automobil nou cu propulsie hibridă și 2.500 lei pentru achiziționarea unui automobil nou cu propulsie electric sau hibrid plug-in.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)