autovit.ro

Am vizitat muzeul BMW din Munchen

Unul dintre cele mai vechi muzee auto din Germania, BMW Museum gazduieste peste 120 de exponate originale, de la motoare de avioane, motociclete si pana la automobilele care au marcat cei peste 90 de ani ai marcii bavareze.

Un loc special pentru fanii marcii si nu numai, modernul muzeu BMW din Munchen uimeste atat prin colectiile impresionante cat si prin arhitectura spectaculoasa. Deschis publicului in anul 1973, muzeul a trecut printr-un amplu proces de modernizare in 2008 si a devenit unul dintre punctele de atractie pentru cei care viziteaza orasul Munchen.

Saptamana trecuta am avut privilegiul sa fiu unul dintre cei peste 400.000 de vizitatori care trec anual pragul muzeului BMW, iar experienta a meritat din plin… In primul rand am fost placut surprins de organizarea atipica a muzeului care nu ofera doar o trecere cronologica printre modelele care au marcat istoria brand-ului german, ci este aranjat in 25 de expozitii tematice.

Inca de la intrare te intampina sala in care prin intermediul unor bile legate de tavan sunt create o serie de caroserii celebre, un efect vizual cu adevarat spectaculos. Muzeul se desfasoara pe mai multe nivele, cu podele si pereti din sticla, in spatele carora au fost montate cateva milioane de leduri pentru a genera un spectacol de imagine si culoare.

Chiar si zonele de relaxare mi s-au parut interesante…. Astfel incaperile tematice sunt prevazute cu canapele ori scaune ce pot fi rabatate din perete pentru a te odihni si a urmari cateva filme de colectie ce prezinta competitii celebre ori istoria modelelor din acea camera. Si va pot marturisi ca am vizionat cursa din vara anului 1939 desfasurata pe circuitul Nurburgring, atunci cand cel mai titrat pilot roman Petre Cristea s-a impus categoric la volanul unui exemplar BMW 328.

Mi-au mai placut asocierile dintre exponatele de colectie si modelele contemporane, camera motoarelor, precum si zona motorsport in care sunt prezentate o serie de autoturisme ori motociclete care au concurat in diferite curse, de la motocicleta folosita in raliul Paris-Dakar si pana la monopostul de Formula 1 al lui Nick Heidfeld…

Iar sfatul meu e ca daca aveti drum prin Munchen, ar trebui sa va alocati cel putin 4 – 5 ore pentru a vizita pe indelete acest spectaculos muzeu auto…

5 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)