autovit.ro

Analiza Autovit.ro: 47% dintre romani prefera sa cumpere masini negre si gri. Cele mai multe masini negre de pe piata sunt marca BMW

In urma unei analize Autovit.ro, datele arata ca romanii aleg masini in culori clasice indiferent de marca producatoare.

Negru este cea mai populara nuanta, regasindu-se la un sfert dintre masinile de pe platforma Autovit.ro, in timp ce 22% sunt gri, 15% dintre masini sunt albe si 14% sunt albastre. Se gasesc si masini in culori mai rare, cum ar fi verde, galben, auriu, roz si chiar violet, dar sunt mai putin cautate de catre cumparatori.

In acelasi timp, la aproape toate culorile Volkswagen este pe primul loc ca numar de anunturi, lucru normal deoarece marca germana are cea mai consistenta prezenta pe platforma – cota de 18%, fata de BMW cu 13%. Insa la masinile negre, BMW are cele mai multe listate, in timp ce la verde Opel este pe primul loc. La masinile albe, Mercedes este pe locul doi ca numar de anunturi, iar la albastru, locul secund este ocupat de Ford, in timp ce la argintiu a doua pozitie este ocupata de Opel care se gaseste pe podium atat la masinile gri, cat si la cele rosii. In momentul in care aleg o masina la mana a doua, pe langa alte criterii esentiale, romanii mai au in vedere si alte caracteristici precum pozitionarea volanului, materialul cu care este tapetat interiorul sau camera video care ajuta la parcare. “Masinile rulate cu volan pe dreapta reprezinta un subiect controversat, nu putini fiind cei care sunt impotriva inmatricularilor acestor autovehicule la noi in tara, mai ales din prisma sigurantei rutiere.

Insa majoritatea celor care le-au cumparat este multumita de alegerea facuta.” spune Cristian Cojocaru, Sales Manager Autovit.ro. “Principalul avantaj al acestor masini aduse din Marea Britanie tine de pretul mic comparativ cu oferta interna si cu variantele din tarile vestice.” De asemenea, masinile cu transmisie automata au o pondere redusa in piata fiindca sunt mai scumpe decat cele cu transmie manuala, iar in Romania nu exista traditie pentru acest tip de cutie. Alte avantaje cautate de romani atunci cand aleg o masina la mana a doua sunt camera video care ajuta la parcare (se gaseste insa pe un numar relativ mic de masini: pe sub 13% dintre cele de pe Autovit.ro) si interiorul din piele la care multi tin din ratiuni de imagine.

Masinile cu interior din piele au in general o valoare mai mare la revanzare, insa pielea este incomoda pe vremea foarte calda si foarte rece. Pe Autovit.ro pretul mediu al unei masini este de 8.000 de euro si peste jumatate dintre anunturi sunt pentru autoturisme de sub 10.000 de euro. Pe platforma disponibila in variantele desktop si aplicatii mobile pentru iOS, Android si Windows se gasesc si masini de sute de mii de euro, de la marci prestigioase precum Bugatti, Lamborghini, Ferrari, Porsche sau Bentley. In istoria Autovit.ro, cele mai scumpe masini postate au fost modele Bugatti si Ferrari de peste 500.000 euro, iar in momentul de fata un model Bentley Bentayga First Edition (editie limitata 608 exemplare) poate fi cumparat cu 410.000 euro, fiind urmat ca pret de Bentley Bentayga productie 2016 care poate fi achizitionat contra sumei de 310.000 euro.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)