autovit.ro

Analiză: Ford Streetka (2003-2009)

Una dintre cele mai abordabile automobile decapotabile de piața second-hand este modelul Ford Streeka. Derivat din popularul model Ford Ka, Streetka a avut suficienți fani pentru a găsi câteva exemplare interesante pe piața de modele rulate din România.

Primăvara bate la ușă, iar mâine începe luna martie cu săptămâna dedicată tuturor femeilor. Așa că o decapotabilă abordabilă este o alegere interesantă pentru o viitoare șoferiță. Analizăm modelul Ford Streetka produs între 2003 și 2009. Modelul decapotabil derivat din popularul Ford Ka a fost introdus în gamă la mai bine de șapte ani după lansarea primei generații Ka. Bazat pe o versiune lungită a platformei modelului Ka, versiunea decapotabilă Streetka era desenată de către designerii Ford cu input de la studioul Pininfarina, compania italiană fiind și cea care a construit această versiune decapotabilă.

03geneva frdeurope ka 2000

Cu o structură suficient de rigidă, Streetka s-a dovedit a fi plăcut la condus, suspensia fiind în special reușită. Ca motorizare, Streetka folosește propulsorul de 1.6 litri și 100 CP, motor ce a fost folosit și pentru modelul Sportka. Poate ar fi fost mai bine dacă Ford ar fi păstrat fiabilul motor de 1.3 litri ce se regăsește pe modelul Ka standard, propulsorul de 1.6 litri fiind zgomotos. Este, însă, suficient de agil și oferă performanțe bune.

ford_streetka_1

Întreținerea nu este scumpă, fiind comparabilă cu cea a unui Ka normal sau a unui Ford Fiesta din a doua generație cu motorizare similară. Atenție la achiziționare însă. Este important ca plafonul amovibil manual să fie în stare bună, iar interiorul trebuie verificat pentru urme de apă. Dacă mașina are și hardtop-ul opțional, cu atât mai bine. De asemenea, o verificare atentă pentru puncte de rugină este importantă.

Un Ford Streetka este abordabil ca preț, exemplarele ce se găsesc pe Autovit.ro având prețuri ce variază între 2.400 și 3.000 euro.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)