autovit.ro

Analiză: Kia Rio (2005-2011)

Cea de-a doua generaţie a lui Kia Rio a fost lansată în anul 2005 şi a împărţit aceeaşi platformă cu Hyundai Accent. Faţă de versiunea precedentă, Rio a fost imbunătăţită la toate capitolele, fiind mai sigură, mai confortabilă şi mai economică. Modelul a fost poziţionat în clasa mică şi avea o lungime de 3,99 metri.

Deşi este un model cu dimensiuni foarte mici, Rio a fost apreciată pentru faptul că oferea un nivel de spaţiu interior foarte generos, raportat la alte modele din clasă. Totuşi, deşi exteriorul era plăcut, la interior s-a folosit plastic de calitate destul de slabă, iar ambianţa era destul de apăsătoare, tot plasticul fiind negru şi cu o textură tare. Trenul de rulare nu era foarte cizelat, însă se descurca bine la viteze mai ridicate, singura sa problemă fiind la trecerea peste denivelările scurte in oraşe, precum liniile de tramvai. Acolo, el era prea zgomotos şi producea vibraţii neplăcute pentru pasageri. La finalul anului 2009, Rio a primit un facelift minor, care a implicat schimbări doar la capitolul design exterior.

Kia Rio exterior spateKia Rio – gamă de motorizări

Kia Rio a fost disponibilă cu doar trei motorizări, două pe benzină şi una diesel. Motorizarea de bază era un 1.4 pe benzină de 96 CP şi era urmată în gamă de un 1.6 de 110 CP. Dieselul avea o cilindree de 1,5 litri şi producea 109 CP, destul de mult pentru un model de clasă mică. De aceea, acesta era foarte vivace şi oferea performanţe foarte bune, dar era şi extrem de economic, cu costuri de exploatare reduse.

Kia Rio – întreţinere şi fiabilitate

În general, modelele mărcii coreene sunt foarte ieftine la întreţinere. Reviziile nu costă deloc mult chiar dacă sunt efectuate la reprezentanţă, iar piesele de schimb au preţuri corecte. În ceea ce priveşte fiabilitatea, Kia s-a poziţionat la mijlocul clasamentelor de specialitate, dar cu a două generaţia a lui Rio lucrurile au început să se îmbunătăţească. În general, nu au fost semnalate probleme grave, ceea ce înseamnă că preţurile pentru întreţinerea generală nu vor fi ridicate.

Pe piaţa de second-hand, Kia Rio are preţuri extrem de accesibile, cele mai mici fiind în jurul valorii de 2.500 de euro.

 

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)