autovit.ro

Analiză: Lexus IS sedan (2005-2013)

A doua generație a modelului Lexus IS a fost relativ populară în Europa, fiind o alternativă interesantă la modelele premium clasice produse în Germania: BMW Seria 3, Mercedes-Benz C-Klasse sau Audi A4. Lexus IS oferă fiabilitatea Toyota într-un ambalaj premium.

A doua generație a modelului Lexus IS a debutat în Europa în 2005, fiind un concurent important pentru modelele premium produse în Germania. Lexus IS se prezenta cu un look nou și modern, un stil suficient de agresiv și motoare mai puternice față de prima generație a sedan-ului de clasă medie. Cea mai performantă versiune a fost cea echipată cu motorul V6 de 2.5 litri, dar cea mai populară motorizare s-a dovedit a fi dieselul de 2.2 litri. Din păcate, a doua generație Lexus IS a avut parte de o direcție imprecisă și artificilă care nu putea rivaliza cu ce ofereau modelele germane la acest capitol. Interiorul este însă un mare plus, cu extrem de multe dotări oferite în echiparea standard.

lexus_is250_awd_18

Două motorizări disponibile

Pe piața second-hand din România, cele mai multe exemplare disponibile sunt echipate cu motor diesel. Este și cea mai bună alegere, propulsorul de 2.2 litri oferind suficientă putere și cuplu pentru a face din IS un automobil economic și rapid. Însă, pentru puriști, alegerea ar fi un Lexus IS250 cu motor V6 pe benzină. Este un propulsor aspirat, extrem de rafinat și puternic de 208 CP. De asemena, modelul IS poate fi găsit atât cu transmisie manuală cât și automată.

lexus_is_200d_13

Un Lexus își păstrează destul de bine valoarea și nu este chiar atât de scump de întreținut precum am putea crede. Fiabilitatea este la cote înalte, lucru confirmat și de studiile de satisfacție a clienților. Nu există probleme majore raportate, singurele lucruri la care trebuie să fim atenți la achiziție fiind potențiale jante îndoite. O verificare completă se impune totuși, într-un service de specialitate, precum este de preferat un exemplar cu istorie completă.

Prețurile sunt interesante pentru modelul Lexus IS de generația a doua. Pe Autovit.ro putem găsi exemplare cu prețuri cuprinse între 7.200 și 9.000 euro.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)