autovit.ro

Analiză: Porsche 911 (1999-2004)

Porsche 911 nu este un automobil ieftin. Este un supercar dezirabil, care pentru mulți dintre noi rămâne doar o mașină de vis. Dar un exemplar second-hand poate deveni o afacere bună atunci când prețurile scad suficient de mult. În plus, un 911 poate fi folosit cu ușurință ca mașină de zi de zi, o calitate rară în lumea supercarurilor.

Porsche 911 este un supercar aparte. Are o calitate rar întâlnită între automobile performante: poate fi folosit fără probleme ca mașină de zi cu zi fără a își pierde capacitatea de a se transforma într-o rachetă atunci când îi cerem acest lucru. Chiar și dacă renunțăm la stilul de condus sportiv, Porsche 911 este extrem de plăcut datorită suspensiei excepționale și fără îndoială este cel mai ușor de condus supercar din câte există. Poate fi folosit fără probleme și în oraș, iar rafinamentul este excelent la viteze mici. La nevoie există chiar și două locuri suplimentare în spate care pot fi folosite de doi copii sau care pot adăposti un set suplimentar de bagaje.

Cea mai bună versiune

porsche-911-10Orice versiune a modelului Porsche 911 am alege nu avem cum să greșim. Toate sunt excelente ca nivel de performanțe și dotări oferite. Din punct de vedere al prețului pe piața second-hand cele mai abordabile modele sunt cele ce aparțin generație 996, produsă între 1999 și 2004. A fost considerată o generație nu foarte arătoasă din puncte de vedere al designului și de aceea prețurile sunt scăzute pentru această versiune. Un astfel de exemplar poate fi achiziționat pentru suma de 23.500 euro. De asemenea, generația 997, fabricată între 2005 și 2012 are prețuri de achiziție interesante.

Versiunile de bază, Carrera și Carrera S folosesc un motor boxer cu șase cilindri de 3.6 litri ce oferă 320 CP în cea mai slabă versiune, putere suficientă pentru a propulsa modelul 911 de la 0 la 100 km/oră în cinci secunde. Versiuniile Carrera 4 și 4S au puteri similare, dar vin cu tracțiune integrală. O alegere foarte bună este versiunea Turbo. Aceasta are un motor supraalimentat prin sistem turbo, puterea fiind dusă până la 420 CP.

Costuri de întreținere

Bineînțeles, întreținerea unui Porsche 911 va fi scumpă, dar dacă considerăm achiziția unui astfel de automobil, nu ar trebui să ne facem probleme pentru acest aspect. Consumul de carburant va fi, de asemena, ridicat. Consumul mediu de benzină se va situa undeva între 9 și 12 litri/100 km.

Porsche 911 este una dintre cele mai fiabile automobile pe care le poți cumpăra și are o reputație excelentă la acest capitol. Însă, fiind un automobil puternic există o șansă foarte mare ca mașina să fi fost abuzată din plin de către foștii proprietari. O verificare completă este necesară înainte de achiziție, cu atenție sporită la frâne și anvelope.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)