autovit.ro

Analiză: Porsche Cayman (2005-2013)

Pentru mulți singurul model Porsche pur este 911, dar această concepție este greșită. Cayman oferă senzații asemănătoare la un preț mult mai abordabil. Prima generație a modelului este o afacere bună, iar prețurile de pe piața second-hand confirmă acest lucru.

Achiziția unui model Porsche nou poate fi un lucru dificil pentru cei mai mulți dintre noi. Așa că ne vom orienta către piața second-hand. Și pentru că Porsche 911 Carrera este într-o zonă de preț aparte, vom studia modelul Cayman. Pentru că coupe-ul mai mic produs de Porsche oferă 90% din performanțele fratelui său mai mare, dar costurile sunt mult mai mici. Și nu ne referim aici doar la prețul de achiziție, ci și la costurile de întreținere.

porsche-cayman-8

Cayman folosește aceeiași platformă ca și modelul Boxster, dar are o suspensie mai tare și un șasiu mai rigid. Motorul este amplasat aproape central, fiind poziționat în fața punții spate. Acest lucru contribuie la o agilitate ieșită din comun, distribuția greutății fiind aproape perfectă. În plus, amplasarea motorului în oferă și câteva calități practice, fiind unul din puținele modele Porsche ce oferă nu unul, ci două portbagaje. Cel din spate are un volum de 260 litri, iar cel din față 150 litri. În plus, în habitaclu cele două locuri au suficient spațiu disponibil în jur.

La lansarea din 2005, Cayman a fost disponibil cu un motor boxer de 2.7 litri de 245 CP, iar varianta Cayman S era propulsată de un motor de 3.4 litri de 295 CP. În 2009 a fost lansată o nouă gamă de motoare. Unitatea de 2.7 litri a fost înlocuită cu un motor de 2.9 litri de 265 CP, iar verisiunea de top de 3.4 litri livra acum 315 CP. Tot în 2009, Porsche a introdus și transmisia cu două ambreiaje PDK, una dintre cele mai bune cutii automate de pe piață.

Pentru majoritatea pasionaților, motoarele de 2.7 și 2.9 litri oferă suficientă putere și nu este neapărată nevoie de a alege varianta Cayman S.

porsche-cayman-5

Trebuie menționat faptul că costurile de întreținere sunt mari. Este totuși un Porsche, iar consumabilele nu sunt ieftine. Deși poate fi întreținută și la un service obișnuit, o istorie de service la o unitate autorizată Porsche va crește valoarea la revânzare.

Porsche produce mașini fiabile, dar avem de-a face cu o mașină performantă care cu siguranță a fost abuzată de fostul proprietar, așa că o atenție sporită la achiziționarea de pe piața second-hand este necesară. O istorie completă de service este utilă, precum și o inspecție atentă într-un service de încredere. Cele mai multe probleme raportate pentru modelul Cayman sunt de origine electrică. Uneori apar probleme la discurile de frână, deci o verificare atentă nu strică.

Prețurile pe piața second hand se situează între 23.500 și 33.800 în funcție de anul de fabricație și numărul de kilometri parcurși.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)