autovit.ro

Analiză: Renault Twingo (1992-2007)

Unul dintre cele mai longevive modele de clasă mică din istorie este Renault Twingo. Acesta a fost lansat în anul 1992 şi a avut parte de trei restilizări pe parcursul producţiei, în anii 1998, 2000 şi 2004.

În momentul în care a fost lansat, Twingo a adus o serie de caracteristici originale şi foarte practice. În primul rând, instrumentele de bord erau plasate central, cu vitezometru digital. În spatele volanului au fost poziţionate doar câteva semnale luminoase, precum cele de la semnalizare sau cel pentru acumulator. Altă caracteristică importantă a fost bancheta spate care poate culisa pe o şină înainte-înapoi. Asta înseamnă că se poate alege o configuraţie a interiorul în funcţie de necesităţile de spaţiu: mai mult pentru genunchii pasagerilor spate sau mai mult pentru bagaje.

Pe parcursul întregului ciclu de producţie, Renault Twingo a avut numai trei motorizări. În momentul lansării, el a avut sub capotă cu motor cu patru cilindri, 8 valve, cu o cilindree de 1,2 litri, care dezvolta 54 CP. Mai târziu acesta a fost înlocuit de unul de 1,1 litri, tot cu 8 valve, dar cu o putere maximă de 58 CP. În anul 2000, Twingo a primit primul propulsor cu 16 valve, care avea o cilindree de 1,2 litri şi dezvolta o putere maximă de 75 CP. Majoritatea componentelor utilizate pentru Twingo au fost preluate de la Clio sau de la alte modele din familia Renault.

Renault Twingo spate

Datorită faptului că Twingo este o maşină foarte simplă, care a utilizat tehnologie verificată de-a lungul timpului, nu au fost semnalate prea multe probleme de fiabilitate. În plus, micul francez este simplu de reparat, iar piesele de schimb au preţuri mici, fiind similare pentru mai multe modele Renault sau chiar Dacia. Consumul pentru oricare din cele trei motorizări este redus, iar asigurările şi impozitul sunt ieftine. Twingo este o maşină de clasă mini (măsoară doar 3,43 metri), dar oferă un nivel de spaţiu interior surprinzător. Mai mult decât atât, este şic, agil în trafic şi foarte uşor de parcat.

În unele cazuri, un Renault Twingo poate fi cumpărat de pe piaţa second-hand la preţuri cu mult sub 1.000 de euro, ceea ce face din această maşină un chilipir. Pe site-ul Autovit.ro există peste 20 de oferte pentru Twingo produs până în anul 2007.

 

 

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)