autovit.ro

Analiză: Suzuki Jimny (1998-2015)

Suzuki Jimny este unul dintre cele mai abordabile automobile cu adevărate capacități off-road. Deși este un off-roader de buzunar, Jimny și-a câștigat mulți adepți, iar succesul său i-a convins pe japonezii de la Suzuki să mențină acest model în fabricație pentru mai bine de 17 ani.

Unul dintre cele mai longevive modele Suzuki este mini off-roaderul Jimny. Actuala generație este a treia construită de japonezii de al Suzuki, modelul debutând oficial în 1970. Actuala generație a fost lansată în 1998 și are deja 17 ani de când este în producție. De-a lungul acestor ani, Jimny a mai suferit o serie de modificări estetice, dar principiul de bază a rămas același: un off-roader de buzunar cu patru locuri, gândit pentru cei care au nevoie de un automobil cu capacități reale în teren accidentat.

Suzuki Jimny se simte cel mai bine pe drumuri forestiere sau atunci când este scos la o escapadă în pădure. Deși are dimensiuni compacte și poate fi folosit și ca mașină de oraș, asfaltul nu îi priește. Ținuta de drum nu este deloc rafinată, iar suspensia este fermă și își zgâlțâie serios pasagerii. De asemenea, ruliul este pronunțat în viraje. Interiorul este și el înghesuit, atât pentru pasagerii din față, dar mai ales pentru cei din spate. Locurile din spate se transformă de cele mai multe ori în spațiu pentru bagaje, deoarece portbagajul este minuscul.

suzuki-jimny-12

Ca automobil nou, Jimny se poate achiziționa cu un singur motor, un propulsor pe benzină de 1.3 litri ce dezvoltă 85 CP. Acesta este motorul și care se regăsește pe majoritatea exemplarelor de pe piața second-hand. Jimny există și în variantă cabrio, dar aceste variante nu sunt practice, deci sunt de evitat.

Avantajul modelului este că prețurile sunt extrem de abordabile pe piața second-hand, iar varietate de exemplare este mare. De la mașini pregătite special pentru concursuri off-road, până la exemplare stock, avem de unde alege. Prețurile pentru un Suzuki Jimny pe Autovit.ro variază între 2.300 și 14.000 euro în funcție de anul de fabricație și numărul de kilometri rulați.

suzuki-jimny-5

În marea lor majoritate, modelele Jimny se dovedesc a fi fiabile, dar atenție la achiziție, deoarece cu siguranță modelul a fost folosit în teren accidentat. O verificare a cardanului este necesară, deoarece acesta poate ceda.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)