autovit.ro

Anchetă CNADNR: vei fi oprit în trafic pentru a spune de unde vii și unde te duci

În zilele de 17, 24 iunie, respectiv 19 august ale anului 2015, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) va demara campania denumită „Anchetă de circulație origine–destinație”. Iată ce înseamnă și de ce te poți aștepta să fi oprit în trafic pentru un scurt chestionar.

 

Pentru CNADNR, acest studiu va duce la crearea unei baze de date care va ajuta la stabilirea direcțiilor fluxului de trafic, cu scopul de a determina unde este nevoie de investiții majore și unde trebuie direcționate fondurile pentru reparații. Pentru realizarea acestui proiect, CNADNR va plasa pe diferite drumuri naționale echipe de recenzori ce vor avea sprijinul agenților de circulație. Astfel, conducătorii auto vor fi opriți pentru a spune destinația lor și punctul de plecare. Chestionarul este unul scurt, pentru a nu bloca traficul și nu colectează date specifice despre automobil, despre cine este la volan sau orice alte date de identificare. În ziua de 10 iunie a avut deja loc o primă astfel de acțiune la care au fost mobilizați zeci de recenzori, iar programul va continua conform programării de mai sus.

 

politia_rutiera1_84624700În momentul în care vei fi oprit în cadrul acestei anchete trebuie să te aștepți la următorul set de întrebări:

• originea plecării în cursa (ex.: București, Zalău);

• destinația cursei (ex.: Suceava, Budapesta);

• ruta (ex.: București – Pitești – Sibiu – Deva – Arad – Nădlac);

• scopul călătoriei (ex.: turistic, afaceri, naveta, alte scopuri);

• pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii;

• pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.

 

În condițiile în care România duce lipsă acută de noi investiții în infrastructura rutieră și este codașa Europei la numărul de kilometri de autostradă este foarte greu de înțeles cum va ajuta acest studiu. Master plan-ul de investiții are deja la bază proiecte de fezabilitate și studii realizate pe bani grei și are nevoie doar de aprobarea bugetelor și de contractarea firmelor specializate pentru demararea construcției. În plus, pe drumurile importante, CNADNR dispune de sisteme automate de monitorizare a traficului care pot spune exact numărul de automobile care au tranzitat un drum într-o anumită perioadă de timp. Și atunci, ce rol are această „Ancheta de circulație origine – destinație”? Așteptăm cu mare nerăbdare primele rezultate și concluzii.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)