autovit.ro

Antigel: aspecte utile despre tipuri și despre completare

Antigelul este de multe ori ignorat de cei mai mulți șoferi, însă el este un lichid esențial pentru buna funcționare a mașinii. De aceea, verificarea regulată a antigelului este recomandată. Iată câteva sfaturi despre agentul de răcire.

 

Este important de știu că toate mașinile de generație nouă utilizează un sistem de răcire sub presiunea, ceea ce înseamnă că, în teorie, nu este nevoie de completarea lichidului de răcire între două revizii, dacă acestea se fac la intervalul specificat de constructor. Tot de aceea, lichidul de răcire trebuie verificat și eventual completat doar atunci când motorul este rece. Astfel, nivelul nu este corect.

Antigelul este de mai multe tipuri, care sunt reprezentate prin culori diferite ale lichidului. Pentru a identifica tipul corect de antigel pe care trebuie să îl utilizezi la mașina ta verifică manualul mașinii. Este foarte important să nu utilizezi alt tip de antigel. Acesta poate afecta foarte grav sistemul de răcire. Același sfat este valabil chiar și la o completare cu antigel.

antigel masinaVerifică regulat nivelul antigelului

Așa cum am spus mai sus, verifică nivelul antigelului doar atunci când motorul este rece. Pe vasul acestuia, în general din material transparent, există un nivel minim și unul maxim, ceea ce face ușoră operațiunea. În cazul în care mașina nu este prevăzută cu un sistem de avertizare automat în caz de scădere a nivelului de antigel este recomandat să verifici regulat dacă acesta se încadrează în limitele impuse în manualul mașinii. În caz contrar, pagubele pot fi majore, mai ales dacă se ajunge la supraîncălzirea motorului.

Pentru a completa antigelul este foarte important să aștepți ca motorul să fie rece. Deoarece sistemul de răcire este sub presiunea, la desfacerea capacului antigelul poate ieși din vas, iar dacă este încis vă puteți arde. Așadar, atenție sporită la acest aspect. În plus, trebuie verificat dacă antigelul utilizat trebuie completat cu apă sau formula sa este creată pentru utilizarea directă. Citiți cu atenție recomandările scrise pe ambalajul și respectați formula indicată pentru utilizare.

Înainte de anotimpul rece mergeți într-un service și verificați consistența lichidului de răcire pentru a afla până la ce temperatură rezistă acesta la îngheț. Operațiunea durează doar câteva minute, dar îți asigură liniștea pe durata anotimpului rece.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)