autovit.ro

Asa arata succesorul lui BMW M3!

La finele saptamanii trecute, constructorul german a prezentat in cadrul Concursului de Eleganta de la Pebble Beach o avanpremiera cu urmasul legendarului M3, retras recent din productie. Este vorba despre BMW Concept M4 Coupe, cea mai sporty versiune a noului BMW Seria 4…

“De patru generatii, BMW M3 a transferat motorsportul pe sosele, iar BMW Concept M4 Coupe urmareste aceasta idee fundamentala“, explica succint Dr. Friedrich Nitschke, presedintele Consiliului Director BMW M GmbH. Iar aceasta caracterizare a noului BMW Concept M4 Coupe exprima cam totul…

Din punct de vedere estetic, noul BMW Concept M4 Coupe se remarca prin prizele de aer frontale supradimensionate, prin alura sporty din lateral si spatele “coborat”, indicii vizuale clare cu privire la potentialului dinamic al masinii. Iar elementele CFRP (plastic ranforsat cu fibra de carbon), precum spliterul fata, acoperisul sau difuzorul spate, subliniaza pana in cele mai mici detalii preocuparea pentru optimizarea greutatii masinii.

BMW_Concept_M4_Coupe_4Mai mult, se observa clar ca partea frontala a conceptului este una clasica pentru modelele BMW. Atrage atentia ansamblul format din grila dubla si interpretarea moderna a farurilor duble de forma rotunda dotate cu tehnologie LED care subliniaza in mod evident apartenenta la familia M. Iar exclusiv pentru acest prototip, constructorul german a dezvoltat o nuanta de culoare denumita “Aurum Dust” care ii confera masinii o identitate vizuala bine definita. Un alt detaliu vizibil de aceasta data pe aripi este “branhia” caracteristica M, acum cu un nou design. Mai mult, la Concept M4 Coupe aceasta branhie incorporeaza Air Breather. Asta in timp ce alura sporty a partii laterale este pusa in evidenta si prin jantele “double spoke” cu cinci seturi de spite si suprafete exterioare lucioase care permit vizualizarea franelor ceramice M Carbon.

In partea posterioara a fost integrat un spoiler de dimensiuni reduse pentru optimizarea fortei de apasare, iar tevile de esapament duble sunt un alt element caracteristic versiunilor M. Tot aici se mai remarca difuzorul spate din fibra de carbon care completeaza pachetul aerodinamic al masinii.

Oficialii marcii bavareze sunt increzatori ca viitorul BMW M4 va reedita succesul venerabilului M3 in competitiile motorsport, cea mai de succes masina a tuturor timpurilor in cursele de turisme. Asa ca BMW a anuntat deja ca noul Concept M4 Coupe va reprezenta baza pentru BMW M4 DTM, cu care divizia BMW Motorsport va concura anul viitor in cel mai popular campionat de turisme: Deutsche Tourenwagen Masters.

Voua cum vi se pare acest BMW Concept M4 Coupe?

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)